Krimi

Tidligere politichef risikerer flere års fængsel i korruptionssag

Bettina Jensen blev fyret fra Rigspolitiet i 2017, fordi hun havde hyret veninder til at udføre konsulentarbejde for adskillige millioner kroner.

Står det til politiets anklagemyndighed, skal den tidligere chef i Rigspolitiet Bettina Jensen i fængsel.

Det fremgår af anklageskriftet, som B.T. har fået aktindsigt i.

Her står der, at hun er tiltalt efter straffelovens paragraf 144 om bestikkelse, og dermed kan hun risikere en dom på op mod seks års fængsel.

Ifølge anklageskriftet har Bettina Jensen fra 2012 til 2015 ”uberettiget modtaget, fordret eller ladet sig tilsige en gave eller anden fordel fra" en af de veninder, hvis firma i samme periode leverede konsulentydelser til Rigspolitiet. Det skriver B.T.

Hyret veninder

Bettina Jensen blev fyret fra Rigspolitiet i 2017, efter det kom det frem, hvordan hun havde hyret to veninder til at udføre konsulentarbejde for adskillige millioner kroner. Samme år anmeldte Rigspolitiet hende for bestikkelse.

Den efterfølgende efterforskning viste, at Bettina Jensen havde modtaget 790.250 kroner af sin konsulentveninde, mens veninden modtog lukrative millionopgaver fra Rigspolitiet for 10,5 millioner kroner på tre år. Men i 2019 blev efterforskningen indstillet, fordi man på trods af en grundig efterforskning ikke mente at have nok belastende oplysninger til at rejse en sag.

Den forurettede - i dette tilfælde Rigspolitiet - kan klage over sådan en afgørelse, og det gjorde man. Det er altså nu endt med en tiltale.

Nægter sig skyldig

Bettina Jensens forsvarer, Anders Nemeth, har tidligere sagt, at hun vil ikke udtale sig om sagen.

- Men jeg kan sige, at min klient nægter sig skyldig og ser frem til at afgive forklaring i retten, siger han til Ritzau.

Bettina Jensens veninde er tiltalt efter straffelovens paragraf 122 om at yde bestikkelse.