Krimi

To svenskere tiltalt for at have skudt og brændt nordjyde

En britisk kvinde har været mistænkt for at medvirke til drab på Eddie Christensen, men det kan ikke bevises.

Eddie Karl-Johan Christensen blev 39 år gammel. Sidste år led han en brutal død, da han i maj blev dræbt på en landejendom nord for Frederikshavn.

Knap et år efter drabet er to svenske statsborgere blevet tiltalt for drabet. Det oplyser Nordjyllands Politi i en pressemeddelelse.

De to mænd på 53 år og 45 år er tiltalt for at have slået Eddie Karl-Johan Christensen ihjel og derefter lagt hans lig på et brændende bålsted. Derfor lyder tiltalen ifølge anklageskriftet på manddrab og usømmelig behandling af lig.

Den 53-årige mand er også tiltalt for at have skudt og dræbt Eddie Karl-Johan Christensens hund.

Politiet har beslaglagt en række genstande, fremgår det af anklageskriftet. Blandt andet en tromlerevolver, fire afskudte patronhylstre, en ilddrager, en skovl, en høtyvm en kost og to olietønder.

En 47-årig britisk kvinde har også været mistænkt for at medvirke til drabet, men det har politiet ikke kunnet bevise. Derfor er der sket påtaleopgivelse for hendes vedkommende. Det betyder, at der ikke bliver rejst tiltale mod hende.

Langvarig og grundig efterforskning

Specialanklager ved Nordjyllands Politi Kim Kristensen kalder efterforskningen langvarig og grundig.

- Det har været en kompliceret sag at efterforske, og derfor har det taget særligt lang tid at få afdækket blandt andet kvindens rolle i forløbet, udtaler Kim Kristensen i pressemeddelelsen.

Den 39-årige Eddie Karl-Johan Christensen blev sidst set 9. maj 2020 ved 22-tiden.

Hans familie var "stærkt bekymret for ham", da han ikke var dukket op til en aftale, oplyste politiet ugen efter. Det blev også hurtigt slået fast, at man efterforskede hans forsvinden som en drabssag.

Eddie Karl-Johan Christensen, som menes at være blevet dræbt mellem den 9. og 11. maj, boede i en campingvogn nær den nu 53-årige mands ejendom. Her boede også den mand og kvinde, der henholdsvis er blevet tiltalt og løsladt i sagen.

Kvinden sad varetægtsfængslet fra 15. maj til 11. september 2020. Det er dog først i sidste uge, at politiet har opgivet at tiltale hende i sagen.

Retssagen mod de to svenskere er berammet til flere dage i juni og juli. Sagen vil foregå ved Retten i Hjørring, og anklagemyndigheden går efter at få de to mænd udvist.