Krimi

Rugemor forsvundet med 6-årig dreng kort før afsoning

Drengen skulle mandag hjem til sin mormor, men den forsvundne kvinde afleverede ikke sin søn som aftalt.

En rugemor, der bedrog tre barnløse par, er forsvundet med sin seksårige søn.

Det bekræfter Fyns Politi over for TV 2.

Drengen var henover weekenden sammen med sin mor, der mandag skulle aflevere ham hos hans mormor. Det skete bare aldrig.

- Jeg faldt helt sammen, da de ringede, siger drengens far Mohammed Faraji Hansen til TV 2.

- Jeg er bange. Hvis der er nogen, der ser min søn, så kontakt politiet.

Mohammed Faraji Hansen fortæller, at drengens pas er udløbet. Derfor gætter han på, at drengen og hans mor stadig opholder sig i Danmark.

Rugemoderen fik for tre uger siden en dom i landsretten på to års ubetinget fængsel for sit bedrag af barnløse par.

Det var forventningen, at fængselsdommen snart skulle afsones, men nu er kvinden altså forsvundet med sin søn. Hun har samtidig slettet sin Facebook-profil, og ifølge flere pårørende har hendes telefon været slukket, siden hun forsvandt.

Mormor og plejefamilie er dybt bekymret

Den seksårige dreng er for tiden anbragt hos en plejefamilie, men det er besluttet, at han skal flytte hjem til sin biologiske far, Mohammed Faraji Hansen, om lidt over en måned.

TV 2 har også været i kontakt med plejefaren, som fortæller, at han ikke må udtale sig om sagen. Han bekræfter dog, at drengen er forsvundet, og at de som plejeforældre er dybt bekymrede.

Fyns Politi siger til TV 2, at de ikke har sendt en offentlig efterlysning ud, men at de arbejder målrettet med at efterforske sagen.

- Det er politiets vurdering, at barnet er sammen med den biologiske mor, skriver politiet til TV 2.

TV 2 har også været i kontakt med drengens mormor.

Hun bekræfter, at drengen skulle have været på miniferie hos hende fra i mandags, men at drengens mor ikke afleverede ham som aftalt.

Mormoren fortæller, at hun nu ikke kan komme i kontakt med sin datter, og at hun er meget bekymret for drengen.

Ekskæreste forstår forsvunden rugemor

TV 2 har torsdag eftermiddag talt med Tem Præst, der var kvindens kæreste, indtil for få dage siden, hvor hun forsvandt fra deres fælles hjem.

Han siger, at han intet vidste forud for hendes forsvinden, men at han godt kan sætte sig i hendes sted.

- Jeg kan godt forstå, hun er nået dertil, med den behandling hun har fået af systemet, siger han med henvisning til, at han mener, der er begået alvorlige fejl i forbindelse med tvangsfjernelsen af hendes børn.

Det lyder som om, du forsvarer, at hun er stukket af?

- Nej, det gør jeg ikke. Det er ikke en god løsning, hun har valgt, siger Tem Præst, der føler sig sikker på, at drengen ikke er i fare.

- Men jeg kan godt forstå, at hun er blevet kørt helt derud. Hun ønsker ikke, at drengen skal hjemsendes til sin far.

Bedrog barnløse par og sin kæreste

Den forsvundne kvinde blev kendt som den falske rugemor i forbindelse med TV 2-dokumentaren af samme navn fra 2019.

Sagen begyndte, efter at kvinden i foråret 2016 fik kontakt til de tre par over nettet og overbeviste dem om, at hun gerne ville være rugemor for dem.

De tre par kendte ikke til hinanden undervejs i forløbet, og de betalte hver især for samtlige udgifter, der var forbundet med blandt andet fertilitetsbehandlingen.

Samlet endte de med at betale hende 460.000 kroner.

Mens hun fortalte et af parrene, at hun ikke blev gravid, fortalte hun et andet, at hun mistede barnet. Det, parrene ikke vidste, var, at den i dag 38-årige kvinde blev gravid med tvillinger, som hun fødte i december 2016.

Tvillinger som Mohammed Faraji Hansen det første halve år også troede, at han var far til - udover det barn de to i forvejen havde sammen.

En faderskabstest har siden vist, at manden fra et af parrene er tvillingepigernes biologiske far.

Straf på to års fængsel for få uger siden

Dengang blev pigerne hos rugemoren, eftersom hun i henhold til dansk lov har født dem og derfor er deres mor, selvom de ikke deler dna.

Men i februar 2020, da børnene var tre år, blev de akut tvangsfjernet og i stedet placeret i pleje hos deres biologiske far og hans kone, hvor de stadig bor og har det godt.

De to års fængsel, som rugemoren står over for at afsone, fik hun for sit bedrag af barnløse par. For at sige, at hun ville være rugemor, selvom det ikke var tilfældet, og for at forlange beløb, der var højere end det, som gik til eksempelvis fertilitetsbehandling.

Sagen blev afgjort i byretten i sommer og endte med en fængselsstraf til den falske rugemor på et år og ni måneder bag tremmer.

En straf som Landsretten i starten af februar skærpede til to års fængsel.