Krimi

Mørklagt terrorsag med 13 anholdte efterforskes på Sjælland

Under stor hemmelighed har politet anholdt mindst 13 personer i en sag, ingen vil bekræfte efterforskes som terror.

En mørkelagt terrorefterforskning har siden lørdag ført til mindst 13 anholdte, tre retsmøder og en række ransagninger på Sjælland.

Blandt andet blev en mand anholdt foran et lejlighedskompleks i Holbæk af kampklædt politi, mens andre blev anholdt i forskellige boliger.

Senest bliver en mand og en kvinde onsdag eftermiddag og aften fremstillet under skarp bevogtning og bag dobbeltlukkede døre i grundlovsforhør ved Retten i Holbæk.

- Det er af hensyn til sagens karakter og hensynet til fremmede magter og den videre efterforskning, lød dommerens begrundelse, da TV 2 protesterede mod de dobbeltlukkede døre.

Midt- og Vestsjællands Politi har samarbejdet med Politiets Efterretningstjeneste, men ingen ønsker at uddybe, hvad efterforskningen helt præcis drejer sig om - eller bekræfte, der er tale om en terrorsag.

- Vi har ikke nogen kommentarer til hverken det, vi lavede i Holbæk lørdag og søndag, eller de pågældende retsmøder, siger Martin Bjerregaard, der er talsmand fra Midt- og Vestsjællands Politi.

Ransagninger og grundlovsforhør

I løbet af weekenden foretog politiet anholdelser og ransagninger med teknikere og hunde blandt andet omkring et boligbyggeri, et lejlighedskompleks og et villakvarter i Holbæk, og søndag og mandag blev i alt 13 personer fremstillet i to forskellige grundlovsforhør i Retten i Roskilde og Retten i Holbæk.

Søndag bevogtede 15-20 betjente fire mænd og tre kvinder, der blev fremstillet for en dommer i Roskilde, og efter ni timers grundlovsforhør blev de fem natten til mandag varetægtsfængslet frem til 2. marts, mens politiet fik rettens tilladelse til at opretholde fængslingen på de to sidste i 3 gange 24 timer.

Den mand og den kvinde, der igen onsdag kræves varetægtsfængslet.

Begge er forbi den tidlige ungdom men beskyttet af navneforbud, så TV 2 ikke kan beskrive dem nærmere.

Han var iført lyse bukser, mørk trøje og håndjern, der blev fjernet i retslokalet, hun var i dynejakke og med hænderne fikseret i et transportbælte, der ligeledes blev fjernet i retssalen.

Sikkerhed og tavshed

I forbindelse med grundlovsforhøret var retten bevogtet både inde og ude, ligesom en række forsvarsadvokater, der repræsenterer andre af de sigtede i sagskomplekset, var til stede.

Ingen har med henvisning til de dobbeltlukkede døre ønsket at kommentere sagen overfor TV 2.

Ifølge retsdokumenter og TV 2s oplysninger har alle fremstillede i de forskellige retsmøder nægtet sig skyldige.

Seks personer, der blev anholdt søndag og fremstillet i grundlovsforhør mandag, fik ligeledes anholdelsen opretholdt i 3 gange 24 timer.

VED DU NOGET? Tip os på 1234@tv2.dk