Krimi

Peter Madsen idømt ét år og ni måneders fængsel for fangeflugt

- Jeg betragter dommen som yderst rimelig under omstændighederne, sagde Peter Madsen.

Ubådsbyggeren Peter Madsen er blevet idømt fængsel i et år og ni måneder, efter han har tilstået en fangeflugt sidste år.

Det skete tirsdag morgen ved Retten i Glostrup, hvor Peter Madsen ud over fangeflugten var tiltalt for trusler på livet mod fængselsansatte og politifolk.

Sagen blev kørt som en tilståelsessag, hvilket betød, at der ikke var indkaldt vidner i sagen.

Den drabsdømte livstidsfange Peter Madsen nåede at være på fri fod i fem minutter, da han 20. oktober 2020 truede sig ud af Herstedvester Fængsel med noget, der lignede en pistol og et bombebælte.

Ualmindeligt groft

- Det er ualmindelig groft, det du har udsat andre mennesker for, sagde dommeren i forbindelse med afsigelsen.

- Du har været i stand til at misbruge de privilegier, du havde i fængslet, til at fremstille to vellignende attrapper, siger dommeren.

De skærpende omstændigheder er mange - eneste formildende er, at der ikke var medsammensvorne, og at ingen reelt kom fysisk til skade.

- Det er ikke formildende, at man ønsker at komme ud af fængslet, fordi man afsoner en livstidsdom, lød det videre fra dommeren.

- Det er heller ikke formildende, at Peter Madsen er utilfreds med de forhold, han afsoner under.

De skærpende omstændigheder er mange - eneste formildende er, at der ikke var medsammensvorne, og at ingen reelt kom fysisk til skade.

Peter Madsen modtog dommen.

- Jeg betragter den som yderst rimelig under omstændighederne, sagde Peter Madsen.

Anklagemyndigheden kan stadig anke.

I forvejen afsoner Peter Madsen en livstidsdom på ubestemt tid for drabet på den svenske journalist Kim Wall, men en dom for fangeflugt vil alligevel få betydning for den nu 50-årige Peter Madsens tid og forhold i fængslet.

Risikoen for flugt vil blive regnet med, hvis Peter Madsen på sigt søger udgang fra fængslet eller sågar prøveløsladelse - ligesom han allerede kort efter flugten blev flyttet fra mere lempelige vilkår i Herstedvester Fængsel til det topsikre og moderne Storstrøms Fængsel.

Peter Madsen har været for retten, efter han i oktober sidste år kortvarigt flygtede fra Herstedvester Fængsel. Han har nu tilstået flugten og at have truet otte personer undervejs. Sagen kan derfor afgøres uden vidner og i løbet af få timer.