Coronavirus

Politiet rykkede ud og lukkede ungdomsfest

TV Syd logo
I samarbejde med TV Syd

Politiet satte lørdag aften en stopper for en fest i beboerhus i Horsens, hvor der trods forsamlingsforbud var 15 personer til stede.

Siden onsdag 6. januar har forsamlingsforbuddet sat en grænse på maksimalt fem personer, når mennesker mødes uden for eget hjem.

Det respekterer langt de fleste - men politiet oplever et stigende antal situationer, hvor især unge mennesker bryder reglerne.

Lørdag aften fik Sydøstjyllands Politi henvendelser om, at der var fest i et beboerhus i Horsens, hvor der var flere end fem personer til stede.

- Vores patrulje kunne konstatere, at der var 15 unge mennesker samlet, da vi ankom kort før klokken 23.30, oplyser vagtchef Torben Møller.

Det midlertidige forsamlingsforbud betyder, at det som udgangspunkt er ulovligt at afholde og deltage i indendørs og udendørs arrangementer, hvor der er flere end fem personer til stede.

Og de 15 deltagere i festen blev derfor alle sigtet for overtrædelse af forsamlingsforbuddet, hvilket koster hver person en bøde på 2.500 kroner.

En festlig weekend

Den afbrudte fest i Horsens er det seneste tilfælde af en række op til - og i - denne weekend, hvor både Sydøstjyllands Politi og Syd- og Sønderjyllands Politi har konstateret, at forsamlingsforbuddet trodses.

Alene torsdag aften blev der uddelt 21 bøder i Esbjerg, mens der lørdag aften og nat ikke er uddelt bøder for at samles flere end fem af Syd- og Sønderjyllands Politi.

Også i Lyne, der ligger mellem Tarm og Varde i Vestjylland, måtte politiet natten til lørdag lukke en fest med 25 deltagere. Her udviklede det sig dog voldsomt, og en 17-årig dreng blev sigtet for hærværk mod en patruljevogn, da han ødelagde blinket på bilen. En 16-årig pige blev desuden sigtet for at overtræde ordensbekendtgørelsen.