Krimi

21-årig anholdt og sigtet for drab på tilfældig mand i Vollsmose

Over tre måneder efter politiet frigav video og billeder af den formodede gerningsmand, er han nu blevet anholdt.

Det var en 21-årig mand, der affyrede det skud, som ramte og dræbte en 31-årig mand, der tilfældigt befandt sig i skudlinjen, da to bander skød mod hinanden i Vollsmose 24. juni sidste år.

Det mener Fyns Politi, der tirsdag formiddag har anholdt og sigtet den unge mand for drabet. Det oplyser politiet i en pressemeddelelse.

Anholdelsen sker på baggrund af en omfattende efterforskning, lyder det.

- Dagens anholdelse er en meget vigtig milepæl i denne sag, siger vicepolitiinspektør Jesper Pedersen fra Fyns Politi i pressemeddelelsen.

Ifølge politiet har man haft en klar formodning om, hvem der afgav det dræbende skud, men efterforskningen har været vanskeligt at efterforske, lyder det.

- Jeg kan stadig ikke komme nærmere ind på detaljerne, men dog sige, at der bag dagens anholdelse ligger et meget intensivt og yderst minutiøst efterforskningsarbejde, siger vicepolitiinspektøren.

Video gav gode spor

Den 17. september 2020 frigav politiet video og billeder af den formodede gerningsmand samt en beskrivelse af flugtruten efter skudepisoden.

På billederne kunne man se, hvordan personer fra de to grupper ankommer og forlader området i Egeparken, hvor skudepisoderne fandt sted, og en uge senere kunne politiet anholde en 25-årig mand og sigte ham for medvirken til drabet.

Den mand sidder fortsat varetægtsfængslet i sagen.

Men der skulle altså gå yderligere godt tre måneder, før det var muligt at anholde den mand, som politiet mener afgav det dræbende skud og som i flere måneder har været i politiets søgelys.

- Jeg forstår godt, hvis noget synes, der er gået rigtig lang tid, inden vi i dag kunne anholde den formodede drabsmand, men det er bare nødvendigt, at grundlaget for anholdelsen er det rigtige, siger vicepolitiinspektør Jesper Pedersen.

Ransagninger af flere adresser

Skudepisoden ved Egeparken i Vollsmose var en konsekvens af en længerevarende konflikt mellem to grupperinger i Vollsmose og Korsløkke.

Fyns Politi oprettede i forbindelse med konflikten både skærpet strafzone og visitationszone af hensyn til borgernes sikkerhed og tryghed.

Ud over selv anholdelsen af den formodede drabsmand, så har politiet i dag også ransaget flere adresser i forbindelse med sagen.

Den anholdte 21-årige mand fremstilles i grundlovsforhør ved Retten i Odense onsdag formiddag, hvor anklagemyndigheden vil anmode om, at grundlovsforhøret foretages for lukkede døre.