Krimi

Drabssigtet præst skal forblive fængslet

Den drabssigtede præst blev afhørt for lukkede døre ved retten i Hillerød

Den drabssigtede præst Thomas Gotthard skal forblive fængslet i foreløbig fire uger.

Det har Retten i Hillerød bestemt, efter at den drabssigtede sognepræst mandag blev fremstillet i grundlovsforhør for lukkede døre.

Den 44-årige præst er sigtet for at have slået sin kone, Maria From Jakobsen, ihjel og har siddet varetægtsfængslet siden 16. november.

Den formodede dræbte kvinde er endnu ikke fundet.

Mandag var den drabssigtede præst til stede via et videolink fra fængslet, hvor han sad ved siden af sin forsvarsadvokat Jesper Storm Thygesen. Han var iført mørkt tøj og har fjernet det skæg, han tillagde sig i perioden efter Maria From Jakobsens forsvinden.

Adskillige journalister og et medlem af familien var til stede, men anklageren, Anne-Mette Wedell Seerup, krævede, at dørene blev lukket under retsmødet.

- Det er en meget alvorlig sag. Der er stadig efterforskningsskridt, som pressen ikke er bekendt med, og som ikke behøver at komme til offentlighedens kendskab, sagde hun.

Det ønske imødekom retsformanden trods protester fra de tilstedeværende journalister, og dørene blev lukket.

Nægter sig skyldig

Derfor er det heller ikke kendt, om den drabssigtede præst ønskede at udtale sig i forbindelse med grundlovsforhøret, og hvad hans forklaring på den på den seneste udvikling i sagen kan være.

Inden dørene blev lukket kom det frem, at anklagemyndigheden ville præsentere nogle nye rapporter i retten.

Han nægter sig fortsat skyldig i drab.

De nye spor

Nordsjællands Politi ønsker at komme i kontakt med vidner, der har set den drabssigtede præst Thomas Gotthard med en særlig sækkevogn og en tønde i perioden 1.-6. november 2020.

I sidste uge offentliggjorde Nordsjællands Politi nye spor i drabssagen mod den 44-årige præst.

Nordsjællands Politi ønsker at komme i kontakt med vidner, der har set den drabssigtede præst Thomas Gotthard med en særlig sækkevogn og en tønde i perioden 1.-6. november 2020.

Efterforskningen har vist, at Thomas Gotthard var på Frederikssund Genbrugsplads, hvor han bortskaffede en sækkevogn og en blå fodertønde. Han ankom til genbrugsstationen i en grå Suzuki Baleno med registreringsnummer CH 78 908.

Sækkevognen er af mærket 'Garden' med gråt stel, røde hjul og røde håndtag.

Mandag oplyser Nordsjællands Politi til TV 2, at man har fået cirka 30 henvendelser om de nye oplysninger i sagen.

Thomas Gotthard ved bilen.

Søgte efter olietønder og havdybde

Gennem indsigt i retsdokumenter har TV 2 tidligere beskrevet, at det indgår i politiets beviser, at Thomas Gotthard efter 26. oktober 2020, hvor Maria From Jakobsen forsvandt, har foretaget en række mistænkelige søgninger på internettet.

Søgningerne har relation til havdybde, olietønder, selvmord, forsvinden og rensemidler – ligesom politiet har fundet ætsende kemikalier i ikke ubetydelige mængder hos sognepræsten.

Søgninger, der kunne bunde i en interesse for, hvordan man skaffer sig af med en afdød.

Savnet siden oktober

43-årige Maria From Jakobsen blev meldt savnet af sin søster 27. oktober. Her blev det oplyst, at hun dagen forinden havde forladt hjemmet i nedtrykt tilstand.

Men politiet mener altså, at der er grund til at tro, at den Thomas Gotthard har slået hende ihjel. I den forbindelse har de også undersøgt både hjemmet i Frederikssund og familiens sommerhus, ligesom de har benyttet lighunde i efterforskningen.

Indtil videre har eftersøgningen af den savnede – og formodet dræbte – Maria From Jakobsen dog været uden held.