Krimi

Politiet gav førstehjælp til 37-årig under anholdelse

En video af anholdelsen er blevet delt på sociale medier.

En patrulje måtte anvende magt, da en 37-årig psykisk syg mand søndag morgen blev anholdt i Aalborg efter et pludseligt overfald på en mandlig betjent.

Optrinnet blev filmet af flere forbipasserende og delt på sociale medier, og Nordjyllands Politi oplyser nu i en pressemeddelelse, at anholdelsen ser "voldsom ud", men at betjentene var nødsaget til at bruge magt for at få manden til at falde til ro.

Den Uafhængige Politiklagemyndighed (DUP) blev umiddelbart efter hændelsen orienteret om sagen af Nordjyllands Politi.

- Det gør vi, fordi vi ønsker at orientere dem, så de har mulighed for at vurdere sagen. Det er helt normal procedure. Vores egen umiddelbare vurdering er, at betjentene har handlet i overensstemmelse med reglerne og i øvrigt gjorde, hvad der desværre var nødvendigt, oplyser politiinspektør ved Nordjyllands Politi, Claus Danø.

Uprovokeret angreb

Overfaldet skete søndag morgen klokken 07.00, hvor en betjent bevogtede en bil i relation til et knivstikkeri tidligere på morgenen, mens hans kollega sad inde i bilen.

Ifølge pressemeddelelsen gik den 37-årige mand, der ikke har relation til knivstikkeriet, direkte hen til betjenten og slog ham med knytnæveslag i ansigtet.

Efterfølgende havde betjentene meget svært ved at få ro på den aggressive og syge mand, og derefter foretog de anholdelsen ved brug af magt. Den ene betjent anvendte sin politistav til at få manden til at forholde sig roligt.

- Vi forstår godt, at anholdelsen ser voldsom ud. Det ér voldsomt. Her er tale om en psykisk syg person, som desværre bliver meget voldsom og farlig. Betjentene starter med at anvende peberspray mod ham for at pacificere ham, men den har slet ingen effekt, siger Claus Danø Fra Nordjyllands Politi.

Hentet af ambulance

På videoerne af den voldsomme anholdelse kan man se, at politiet pludselig begynder at give manden førstehjælp. Ifølge politiet var det fordi, at manden virkede ukontaktbar. Han blev efterfølgende transporteret væk på en båre.

Manden blev tilset på skadestuen og er nu indlagt på en psykiatrisk afdeling.

- Det er vigtigt at pointere, at betjentene samarbejder om at få manden til at forholde sig roligt og pacificeret, indtil de kan mærke, at han holder op med at yde modstand. Den modstand kan ikke nødvendigvis ses på en video, siger politiinspektøren.

Han siger, at den psykisk syge mand fik "nogle knubs" under anholdelsen, men ikke ellers kom til skade.