Krimi

Nye spor i sag om drab på Maria From Jakobsen

Du kan se billederne af den drabssigtede i bunden af artiklen.

Nordsjællands Politi ønsker at komme i kontakt med vidner, der har set den drabssigtede præst Thomas Gotthard med en særlig sækkevogn og en tønde i perioden 1.-6. november 2020.

Den 44-årige præst er sigtet for at have slået sin kone, Maria From Jacobsen, ihjel og har siddet varetægtsfængslet siden 16. november.

Thomas Gotthard.

Efterforskningen har vist, at Thomas Gotthard var på Frederikssund Genbrugsplads, hvor han bortskaffede en sækkevogn og en blå fodertønde. Han ankom til genbrugsstationen i en grå Suzuki Baleno med registreringsnummer CH 78 908.

Sækkevognen er af mærket ”Garden” med gråt stel og røde hjul og røde håndtag.

Se billederne i bunden af artiklen.

Søgte efter olietønder og havdybde

Gennem indsigt i retsdokumenter har TV 2 tidligere beskrevet, at det indgår i politiets beviser, at Thomas Gotthard efter 26. oktober 2020, hvor Maria From Jakobsen forsvandt, har foretaget en række mistænkelige søgninger på internettet.

Søgningerne har relation til havdybde, olietønder, selvmord, forsvinden og rensemidler – ligesom politiet har fundet ætsende kemikalier i ikke ubetydelige mængder hos sognepræsten.

Søgninger, der kunne bunde i en interesse for, hvordan man skaffer sig af med en afdød.

Savnet siden oktober

43-årige Maria From Jacobsen blev meldt savner af sin søster 27. oktober. Her blev det oplyst, at hun dagen forinden havde forladt hjemmet i nedtrykt til stand.

Men politiet mener altså, at der er grund til at tro, at den 44-årige Thomas Gotthard har slået hende ihjel. I den forbindelse har de også undersøgt både hjemmet i Frederikssund og familiens sommerhus, ligesom de har benyttet lighunde i efterforskningen.

Indtil videre har eftersøgningen af den savnede - og formodet dræbte - Maria From Jacobsen dog været uden held.

Her er billederne af den drabssigtede præst:

 Thomas Gotthard var på genbrugspladsen i en grå Suzuki Baleno med registreringsnummer CH 78 908.
Thomas Gotthard på genbrugspladsen med tønde og sækkevogn.
Thomas Gotthard med sækkevognen af mærket "Garden".