Krimi

Politi beskudt med fyrværkeri af flere unge

Tre unge drenge blev pågrebet af politiet efter at have affyret fyrværkeri mod mennesker og bygninger i Hvidovre sent onsdag aften.

Sent onsdag aften sendte Vestegnens Politi en patrulje til Hvidovrevej, efter flere meldinger om unge mennesker, der skød med fyrværkeri til stor gene for beboerne i området.

- Vi sender en patrulje til stedet, og den ankommer klokken 23.19. Her affyrer en større gruppe unge mennesker fyrværkeri mod alt og alle, siger vagtchef Lars Guldborg til TV 2.

Også patruljen bliver beskudt af de unge mennesker, der skød med bomberør og raketter.

Kort tid efter flygtede gruppen af unge mennesker fra stedet i flere forskellige retninger, men det lykkedes betjentene at indhente og pågribe tre personer.

- Vores betjente får fat i to 14-årige drenge og en på 15 år. Sidstnævnte tog vi med ind på stationen, og han bliver sigtet efter straffelovens paragraf 252 for i grov kådhed at have bragt andre menneskers liv og helbred i fare, siger vagtchefen.

De to drenge på 14 år kunne ikke sigtes, da de er under den kriminelle lavalder. Der blev dog skrevet rapport på dem begge, og de blev efterfølgende kørt hjem, mens den 15-årige blev hentet af sine forældre på stationen.

Der var ingen tilskadekomne under episoden, og der faldt ro over området umiddelbart efter aktionen.

Vestegnens Politi har aftenen og natten igennem fået adskillige henvendelser om affyring af fyrværkeri, men det er ifølge vagtchefen helt normalt i dagene op til nytårsaften.

Skærpede regler for at affyre fyrværkeri

Et bredt flertal i Folketinget besluttede 3. december at indføre en ny, selvstændig bestemmelse i straffeloven - paragraf 119 b - om angreb med genstande (herunder sten og fyrværkeri) på personer i offentlig tjeneste eller hverv.

Grunden til den 15-årige ikke blev sigtet efter paragraf 119 b er, at politiet ikke har beviser for, at han skød direkte mod politiet, oplyser vagtchef Lars Guldborg.

Reglerne blev strammet efter en række hændelser for et år siden i primært København, hvor der blandt andet blev fyret fyrværkeri af mod politibetjente.

Straffen for at affyre fyrværkeri mod personer på gaden – uanset om det er myndighedspersoner eller almindelige borgere - blev derfor fra 15. december 2020 skærpet med en tredjedel.