Krimi

Sognepræst sigtet for at dræbe hustru

Politiet efterlyser vidner, der kan have set sognepræsten på en række forskellige datoer.

En 44-årig mand, der siden 16. november har siddet varetægtsfængslet sigtet for at have dræbt 43-årige Maria From Jakobsen, er ikke længere beskyttet af et navneforbud.

Derfor kan TV 2 nu fortælle, at den drabssigtede mand er sognepræst Thomas Gotthard, der er gift med Maria From Jakobsen.

Det er Nordsjællands Politi, der har bedt først Retten i Hillerød og siden Østre Landsret om at ophæve navneforbuddet, og det kan ifølge vicepolitiinspektør Lau Lauritzen fra Nordsjællands Politi være helt afgørende for efterforskningen i sagen.

- Vi er ved at sammensætte et minutiøst billede af hans færden. Time for time og minut for minut, og alle vidner og oplysninger kan være afgørende, siger Lau Lauritzen.

Thomas Gotthard nægter sig skyldig.

Vidner fra vigtig dag

Først og fremmest søger Nordsjællands Politi informationer om Thomas Gotthards færden i perioden fra fredag 23. oktober 2020 og frem til søndag 15. november 2020, herunder særligt mandag 26. oktober 2020, hvor Maria From Jakobsen forsvandt.

- Dem, vi gerne vil have fat i, er de ubevidste vidner. Dem, der har set noget, men som vi ikke har talt med. Som måske heller ikke er klar over, at de kan have set noget, der relaterer sig til denne sag, siger Lau Lauritzen.

Desuden er Nordsjællands Politi særligt interesseret i oplysninger om Thomas Gotthards færden i nætterne mellem 1. og 2. november 2020, 5. og 6. november 2020, 6. og 7. november 2020 samt 7. og 8. november 2020.

Sognepræstens signalement

Thomas Gotthard er 44 år og beskrives som 202 cm høj, spinkel af bygning med mørkeblondt hår og blå/grå øjne. Han har i den periode, hvor Nordsjællands Politi søger oplysninger om hans færden, anlagt fuldskæg.

Han var mandag 26. oktober 2020 iført følgende beklædning:

  • Koboltblå kort jakke
  • Mørk skjorte med hvide tern
  • Mørkeblå cowboybukser
  • Uldent halstørklæde
  • Hvide snøresko med mørkebrune såler
  • Glatbarberet (har senere anlagt fuldskæg).

- Vi står med en sag, hvor vi ikke har et lig – og måske heller ikke får det, siger Lau Lauritzen.

Søgninger på olietønder og havdybde

Gennem indsigt i retsdokumenter har TV 2 tidligere beskrevet, at det indgår i politiets beviser, at Thomas Gotthard efter 26. oktober 2020, hvor Maria From Jakobsen forsvandt, har foretaget en række mistænkelige søgninger på internettet.

Søgningerne har relation til havdybde, olietønder, selvmord, forsvinden og rensemidler – ligesom politiet har fundet ætsende kemikalier i ikke ubetydelige mængder hos sognepræsten.

Søgninger, der kunne bunde i en interesse for, hvordan man skaffer sig af med en afdød.

Oplysninger om biler

Nordsjællands Politi søger også oplysninger fra borgere, som har set en hvid Chevrolet Spark med registreringsnummer AK 82 345, en grå Suzuki Baleno med registreringsnummer CH 78 908 og en trailer med registreringsnummer BM 5447.

Gennem retsdokumenter har TV 2 tidligere beskrevet, at politiet har kortlagt Thomas Gotthards færden omkring et område i Brønshøj, hvor Maria From Jakobsens bil blev fundet 30. oktober, uden at han har kunnet forklare, hvad han skulle i området. Her skal han ifølge politiet have opholdt sig både op til, på selve dagen for hendes forsvinden og kort tid efter.

Borgere, der har oplysninger i sagen, opfordres til at kontakte Nordsjællands Politi på telefon 114.

Meldt savnet af søster

Maria From Jakobsen blev meldt savnet af sin søster. Da hun først blev efterlyst, lød det, hun skulle have forladt hjemmet i nedtrykt sindstilstand.

Både parrets bopæl på Nialsvej i Frederikssund og et sommerhus på Vesterled i Nykøbing Sjælland er som led i efterforskningen blevet undersøgt af politiets teknikere. Det samme er en række steder, hvor en afdød kunne være bortskaffet.

Thomas Gotthard er én af tre præster tilknyttet Ansgarskirken i Hedehusene. Af kirkens hjemmeside fremgår det, at han er sygemeldt.