Krimi

Politi skød mod vanvidsbilists bil efter biljagt

En 21-årig mand er varetægtsfængslet efter en vild biljagt. Ny politisk aftale sikrer strengere straffe for vanvidsbilisme fremover.

Politiet affyrede natten til tirsdag tre skud mod en bil med en mandlig bilist i Ikast efter en længere biljagt.

Det oplyser Midt- og Vestjyllands Politis kommunikationsafdeling til Ritzau.

I et grundlovsforhør ved Retten i Herning tirsdag eftermiddag blev den 21-årige mand varetægtsfængslet frem til 12. januar.

Ramte siden på politibil

Politiet forsøgte først at stoppe den cirka 21-årige bilist i Tjørring, men det ønskede den unge mand ikke, og han kørte afsted. Men på vej væk fra politiet ramte han ind i siden på politibilens dør, hvor en betjent sad.

Betjenten blev klemt, men det oplyses, at vedkommende ikke kom til skade. Betjentene fra bilen, der var blevet ramt i siden, satte efter den unge mand.

Det resulterede i en længere eftersættelse, hvor bilisten ifølge politiet kørte 180 kilometer i timen på motorvejen og passerede flere røde lys.

I Ikast fik politiet bilen standset, men da en politibetjent gik frem mod bilisten, gassede bilisten op. Derfor affyrede politiet tre skud mod bilistens motorhjelm, og bilisten kunne bagefter anholdes.

Sigtet for narkokørsel

Herning Folkeblad, der var til stede ved grundlovsforhøret, skriver, at den 21-årige er sigtet for i to tilfælde at have bragt andres liv eller førlighed i fare samt for to tilfælde af vold mod tjenestemand.

Desuden er han sigtet for narkokørsel og en stribe overtrædelser af færdselsloven.

Manden, der tidligere er dømt for hensynsløs kørsel og vold mod tjenestemand, ville ikke svare på spørgsmål i grundlovsforhøret, skriver Herning Folkeblad.

Han kærede ikke beslutningen om varetægtsfængsling til landsretten.

Ny aftale mod vanvidsbilisme

En bred politisk aftale besluttede i sidste uge at sætte hårdere ind mod vanvidsbilisme.

Den nye aftale involverer blandt andet markant højere straffe og konfiskering af køretøjer, når folk kører vanvidskørsel.

- Det er en rigtig god aftale, som virkelig vil betyde, at vi får sat ind overfor vanvidskørsel, sagde justitsminister Nick Hækkerup (S) i sidste uge til TV 2.

Med den nye aftale vil straffen for uagtsomt manddrab som følge af vanvidsbilisme skærpes med 150 procent fra et udgangspunkt på 16-18 måneder fængsel til et udgangspunkt på mellem tre år og fire måneder og tre år og ni måneder.

Straffen bliver også skærpet, hvis man på anden måde skader andre, eller flygter fra stedet, og endelig vil en række mindre forseelser fremover ikke blot udløse en bøde, men også 20 dages ubetinget fængsel.