Krimi

Medlemmer af den forbudte bande LTF fremstilles for drab og drabsforsøg

Fem anholdte er mellem 22-41 år, og ifølge politet er fire af dem medlemmer af den nu forbudte bandegruppering Loyal To Familia.

Københavns Politi fremstiller torsdag formiddag fem personer sigtet for drabet på en 22-årig mand, der 8. april blev ramt af flere skud på Åfløjen i Husum.

Ifølge sigtelsen skal fire af de anholdte være fuldgyldige medlemmer af den forbudte bandegruppering Loyal To Familia, LTF, mens den femte har en nær tilknytning til grupperingen.

Angrebet var rettet mod en gruppering i Husum, som LTF ligger i væbnet konflikt med. En konflikt, der gennem året har ført til flere skudepisoder på åben gade.

Møder og overvågning inden drab

Det fremgik af sigtelsen, at drabet på den 22-årige skulle være planlagt efter flere møder og overvågning af den 22-årige.

Drabsvåbnene var en maskinpistol af mærket Uzi samt en pistol af mærket Colt, der efter drabet blev fundet i Herlev i en udbrændt Nissan, der var stjålet inden drabet og brugt som flugtbil.

Efter sigtelsen var læst op, og alle fem havde nægtet sig skyldig, blev dørene til grundlovsforhøret lukket med henvisning til, at flere gerningsmænd fortsat er på fri fod.

En del venner og pårørende til de sigtede måtte sammen med pressen forlade retslokalet, men inden da var alle registreret af politiet.

De anholdte er i flere tilfælde også sigtet for ulovligt at have besiddet skydevåben som led i en verserende bandekonflikt, mens to er sigtet og allerede varetægtsfængslet for et drabsforsøg 3. april på Gadelandet i Husum i København.

Stor aktion førte til anholdelser

De fem personer blev anholdt onsdag i forbindelse med en større politiaktion, hvor der blev foretaget et antal ransagninger og beslaglagt flere effekter, som ifølge politiet er vigtige i forhold til den videre efterforskning.

Politiet har ligeledes beslaglagt en del kontanter.

En person er onsdag eftermiddag blevet ramt af skud i Husum. Video: Christoffer Løvstrup Bagge

- Vi har haft en lang og intens efterforskning, og det er derfor med meget stor tilfredshed, at vi nu har kunnet foretage disse anholdelser. Vi er slet ikke færdige med efterforskningen og jeg forventer, at der vil ske flere anholdelser i sagerne, siger vicepolitiinspektør Knud Hvass, som er leder af afdelingen for organiseret kriminalitet ved Københavns politi.

Forbudt bande

Bandegrupperingen Loyal To Familia blev forbudt ved dom i Københavns Byret 24. januar 2020, og 12. november stadfæstede Østre Landsret afgørelsen.

I forbindelse med retssagen i landsretten blev der fremlagt dokumentation for, at Loyal To Familia stadig eksisterer som gruppering, selvom medlemmerne ikke længere viser sig offentligt med logoer og tydelige kendetegn. I en anden retssag kom det i løbet af sommeren frem, at en kendt mindre gruppering havde tilsluttet sig LTF, mens andre medlemmer ifølge en opgørelse over medlemmer fremlagt i landsretten har forladt gruppen.

Leder af LTF skal fortsat være Shuaib Khan, der er udvist af Danmark.

Det forventes, at grundlovsforhøret på Frederiksberg vil blive langvarigt. Politiet er talstærkt til stede i og omkring retten.