Coronavirus

Omkring 100 unge festede på Rådhuspladsen i København

17 personer blev sigtet for at bryde forsamlingsforbuddet.

På trods af forsamlingsforbud var en større gruppe unge lørdag aften samlet til fest på Rådhuspladsen i København, da en af politiets patruljer kom forbi.

Det oplyser politiinspektør Paw Kaltoft fra Københavns Politi til TV 2.

- Der er et par stykker, der er klædt ud som julemænd, som vi mener, er ophavsmændene til den her fest. De har en soundboks, som spiller musik, og nogle danser, fortæller han.

Politiet vurderer, at der var samlet omkring 100 unge, selvom der er forbud mod at samles mere end ti personer.

- Der var i hvert fald væsentligt flere, end forsamlingsforbuddet tillader. Så vi samlede nogle folk til at håndtere situationen, siger Paw Kaltoft.

20 sigtet

Klokken var omkring 22.10, da politiet skred ind.

- Da vi giver os til kende, løber en masse af deltagerne derfra, men der bliver tilbageholdt 20, hvoraf de to julemænd også er iblandt, siger Paw Kaltoft.

Af de 20 personer blev 17 sigtet for brud på forsamlingsforbuddet. Det er en forseelse, der som udgangspunkt straffes med en bøde på 2500 kroner.

De tre sidste havde så gode forklaringer, at de slap med et påbud om at forlade stedet.

- En forklaring kunne være, at man var udlænding og kom forbi, men ikke vidste, at der er forsamlingsforbud i Danmark, siger politiinspektøren.

Niveau 4 på risikoskala

Region Hovedstaden rykkede torsdag op på niveau 4 på myndighedernes covid-19-risikoskala. Det er næsthøjeste niveau, som indikerer, at der er ”udbredt samfundssmitte og begyndende pres på kapacitet på sygehusene”.

København er en af de 17 kommuner, der tirsdag blev underlagt skærpede restriktioner.

Søndag formiddag var partiernes sundhedsordførere indkaldt til orientering med sundhedsminister Magnus Heunicke (S).

Ifølge TV 2s oplysninger blev der ikke meldt konkrete restriktioner ud på mødet. Men det ventes, at ordførerne bliver indkaldt af sundhedsministeren til endnu et møde enten senere søndag eller mandag.