Krimi

Tidligere forsvarsansat idømt fængsel for bestikkelse

Fire mænd er dømt i sagen om bestikkelse for op mod 1,8 millioner kroner, mens en femte er frifundet.

Onsdag er der faldet dom i Retten i Viborg i sagen om bestikkelse i Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse.

Fem mænd har været under anklage, og fire af dem er fundet skyldige i den rejste tiltale, mens en femte frifindes.

Sagen har i det hele taget været opsigtsvækkende, fortæller TV 2s Ole Kolster, der har været til stede ved Retten i Viborg i dag:

- Det er et stykke byretshistorie, der er blevet skrevet i dag, siger han.

Modtog smedejernslåger og bøgehæk

Hovedpersonen i sagen er en 51-årig tidligere medarbejder i installationsfirmaet Kemp & Lauritzen.

Frank Dalby Johansen er fundet skyldig i mandatsvig og i at have ydet bestikkelse for op mod 1,7 millioner kroner til to tidligere forsvarsansatte. Det udløser to et halvt års fængsel.

Den ene medarbejder i Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse, den 35-årige Dennis Bechmann Engmann, er fundet skyldig i at have modtaget bestikkelse. Han har fået en dom på to års fængsel.

Han modtog bestikkelsen i form af en tilbygning og en renovering af sit hus, som den 51-årige Kemp & Lauritzen-ansatte iværksatte.

Den anden forsvarsansatte er fundet skyldig i at have modtaget smedejernslåger og bøgehæk til en værdi af 35.250 kroner - han har fået en dom på tre måneders betinget fængsel. Det blev også i retten takseret som bestikkelse, fortæller Ole Kolster.

Manden skal blandt andet aftjene sin dom ved samfundstjeneste, skriver Midt- og Vestjyllands Politi i en pressemeddelelse.

To østjyske håndværksmestre var desuden tiltalt for at have medvirket til bestikkelse. Den ene er idømt et års fængsel, heraf tre måneder ubetinget. Den anden er frifundet.

Retsformand ved Retten i Viborg Torben Bybjerg Nielsen forklarer, at det er en enig domsmandsret, der er nået frem til resultatet.