Krimi

Retssag om trafikdrab på Langebro udskudt

Den 27-årige er tiltalt for 18 forskellige trafikforseelser, uagtsomt manddrab under særligt skærpende omstændigheder samt for at flygte fra stedet.

Københavns Byret har netop udskudt retssagen mod en 27-årig mand, som er tiltalt for uagtsomt manddrab ved en færdselsulykke på Langebro 23. juli 2019.

I ulykken mistede den 35-årige politiassistent Magnus Buhl Hansen livet.

Den 27-årige er ifølge sin forsvarer Anders Schønnemann Olesen forhindret i at møde op i retten på grund af sygdom.

Han er i England, hvor han og hans familie har fået coronasymptomer.

Retsformanden har bedt om dokumentation for, at den tiltalte og hans familie er i England og har bestilt og fået foretaget coronatesten. Det skal ske senest fredag 4. december.

Den 27-årige blev anholdt og varetægtsfængslet dagen efter ulykken, men fire uger senere blev han løsladt, da retten ikke længere fandt, at han kunne risikere at påvirke vidner i sagen.

Efter han blev løsladt, er den 27-årige flere gange noteret for yderligere færdselsovertrædelser.

I alt er han tiltalt for 18 forskellige trafikforseelser, uagtsomt manddrab under særligt skærpende omstændigheder samt for at flygte fra gerningsstedet uden at hjælpe Magnus Buhl Hansen, der sad fastklemt og livløs i sin bil.

Mor har ventet halvandet år på denne dag

Magnus Buhl Hansens mor, Brita Buhl, var mødt op i Københavns Byret for at følge retssagens første dag. Det er vigtigt for hende, at hendes søn er repræsenteret.

- Den tiltalte har gjort os så meget ondt ved at tage Magnus fra os, så derfor skal Magnus også være repræsenteret i dag, siger Britta Buhl, som er skuffet over, at sagen ikke kan begynde som planlagt.

- Jeg synes, det er træls, at han ikke er mødt op, Nu har vi gået og ventet i halvandet år på, at vi kan få en afgørelse på den her sag, og så kommer det til at trække ud igen. Jeg synes, at det er helt forkasteligt, siger Britta Buhl til TV 2.

Næste retsmøde i sagen er 14. december.