Krimi

Politiet beder nu offentligheden om hjælp i mulig drabssag

Politiets retsteknikere arbejdede mandag denne uge foran et hus på Nialsvej i Frederikssund.  Presse-fotoS.dk/ritzau Scanpix Andreas PressefotoS.dk / Ritzau Scanpix

En hvid Chevrolet Spark og en grå Suzuki Baleno er to biler, som politiet særligt interesserer sig for i sagen.

I den mulige drabssag om den forsvundne 43-årige kvinde Maria From Jakobsen beder Nordsjællands Politi nu offentligheden om hjælp til at efterforske kvindens færden i dagene omkring hendes forsvinden.

Det er særligt oplysninger omkring specifikke biler, politiet leder efter.

- Vi vil meget gerne høre fra borgere, som i perioden fra den 25. oktober til den 4. november har set en hvid Chevrolet Spark eller en grå Suzuki Baleo og eventuelle personer i eller omkring bilerne på Rødkildevej og Frederikssundsvej i København, siger Lau Lauritzen, vicepolitiinspektør ved Nordsjællands Politi, i en pressemeddelelse.

Desuden vil politiet gerne have oplysninger, hvis de to biler er set i nærheden af et sommerhus på Vesterled i Nykøbing Sjælland eller ved en genbrugsplads et sted på Sjælland.

Den grå Suzuki har anhængertræk og kan muligvis have haft en trailer med sig.

Mand sigtet i sagen

Mandag blev en 44-årig mand sigtet for drab i sagen, efter at politiet fik indikationer på, at en alvorlig forbrydelse var begået mod Maria From Jakobsen.

Det oplyste Retten i Hillerød mandag denne uge, efter et grundlovsforhør blev afholdt i sagen. Her blev manden varetægtsfængslet i foreløbig to uger.

Maria From Jacobsen forlod sit hjem 26. oktober, og ifølge en tidligere udsendt efterlysning fra Nordsjællands Politi var hun i "nedtrykt tilstand". Dagen efter blev hun meldt savnet.

Hun havde taget en mindre taske med lidt tøj samt nogle kontanter med sig, men efterlod sin telefon, computer og betalingskort i hjemmet, lyder det fra Nordsjællands Politi.

Har man oplysninger i sagen, vil politiet altså nu gerne have borgernes hjælp.