Krimi

Kvinde forsøgte livreddende førstehjælp, men den 5-årige pige var død

Områdets beboere tænder lys og lægger både blomster og legetøj på ulykkesstedet.

En femårig pige kom onsdag trækkende med sin cykel hen ad Peter Bangs Vej i København. Hun var i selskab med sin mor, der kort forinden havde hentet hende i den nærliggende børnehave.

Ud af det blå kom en mørk VW Passat farende og ramte pigen, som blev klemt mod gavlen af en bygning.

En af dem, der reagerede, var en yngre kvinde. Til TV 2 fortæller hun om synet, der mødte hende, da hun med sit barn på armen løb ud på gaden.

Chaufføren i den mørke Passat var på vej ud af bilen, og han havde ikke i sinde at blive. Rundt om ulykkesstedet stod en større gruppe mennesker og så forfærdet til, mens den femåriges mor græd og skreg.

Kvinden genkendte med det samme både pigen og moren fra daginstitutionen, hvor hendes egen dreng også går. I samarbejde med de øvrige fik hun skubbet bilen væk fra gavlen og gik i gang med livreddende førstehjælp.

Men der var ikke noget at gøre. Den lille pige var død.

Legetøj, lys og tårer

Både onsdag aften og i løbet af torsdag har folk besøgt ulykkesstedet enten for at tænde lys eller lægge blomster og legetøj.

En mor med en barnevogn gik forbi, stod stille et øjeblik og gik videre. Få meter længere fremme vendte hun om og tog en bamse op ad sin barnevogn, som hun lagde sammen med de andre.

En kvinde tager en bamse fra sin barnevogn, som hun placerer ved siden af blomsterne og lysene.

Beboerne i området er tydeligt berørte. Flere har tårer i øjnene, og mange har børn med.

- Det er så forfærdeligt. Jeg har selv en søn, og vi cykler forbi her næsten hver eneste dag. Der er en familie, som er ødelagt for altid. Ingen kommer sig over det her, siger Kadija Jalloh, der bor i området, men ikke overværede gårsdagens tragedie, til TV 2.

Kadija Jalloh kendte ikke familien, men tændte lys for den afdøde pige.

En anden forbipasserende, Mozhgan Gerayeli, der er ude at lufte sine hunde, spørger, om den lille pige er død. På bekræftelsen begynder hendes øjne straks at løbe i vand. Hun var også til stede kort efter episoden onsdag, og tankerne har været der lige siden.

- Jeg kender ikke familien, men jeg bor i området og har selv børn. Det er så forfærdeligt tragisk, og jeg er dybt berørt af situationen. Det er meget tæt på, når det sker lige her, siger hun.

Gitta Friis Sørensen, der også bor i området, fortæller, at de netop, da hun cyklede forbi, var i gang med at give den femårige hjertemassage.

En nabo til den trafikdræbte femårige er meget påvirket af situationen. Video: Albert Schmidt Møller

- Jeg er dybt påvirket. Det kunne have været mig, der var der med min lille søn eller datter, siger Gitta Friis Sørensen, der også har skrevet et par ord til familien.

Ingen relation mellem mistænkte og familien

De seneste måneder har der været flere episoder med aggressiv kørsel, og beboere i området fortæller samstemmende til TV 2, at der ofte er problemer med bilister, der kører hurtigere end det tilladte netop på den strækning, hvor det onsdag gik helt galt.

I den givne situation mener politiet dog ikke, at høj fart nødvendigvis var årsagen.

Føreren af bilen kom fra Sæbyholmsvej, der er en sidegade til Peter Bangs Vej.

Her skulle han have holdt stille, før han af ukendte årsager pludselig accelererede, krydsede vejen og ramte den femårige og hendes mor.

Det var fra Sæbyholmsvej, der ses ligefremme på billedet, at bilen pludselig accelererede og ramte pigen til venstre for træet.

Ifølge politiet er der på nuværende tidspunkt ikke grund til at tro, at der er en personlig relation mellem familien og bilisten, der efterfølgende stak af fra stedet og nu er efterlyst af politiet.