Krimi

21-årig formodet flugtbilist anholdt efter menneskejagt

En femårig pige blev kørt ned og mistede livet, da hun gik med sin mor på fortovet på vej hjem fra børnehave.

En 21-årig mand, der er mistænkt for at have kørt en femårig pige ihjel og derefter flygte til fods fra gerningsstedet, er torsdag aften blevet anholdt af Københavns Politi.

Manden blev pågrebet efter en menneskejagt, der stod på siden onsdag eftermiddag, hvor en femårig pige og hendes mor blev ramt af en flugtbilist.

Pigen var sammen med sin mor på vej hjem fra børnehaven og gik på fortovet langs Peter Bangs Vej på Frederiksberg, da en gerningsmand i en sort VW Passat kørte tværs over vejen fra en sidegade, ramte dem begge og dræbte pigen på stedet.

Hendes mor blev lettere kvæstet, mens gerningsmanden flygtede til fods i retning mod Damhussøen uden at forsøge at hjælpe.

Ulykkesbilen efterlod han holdende på tværs af vejen, hvor bilen var stoppet, efter den var kørt ind i en boligblok.

Ifølge politiet havde den 21-årige brugsret over bilen, der ikke var meldt stjålet, og eftersom politiet allerede kendte ham fra tidligere, blev han hurtigt hovedmistænkt i sagen.

- Vi står med en dybt tragisk sag, som vi ser på med stor alvor. Siden påkørslen har vi arbejdet intensivt på at finde frem til den mistænkte og nu anholdte mand, da vi har en stærk formodning om, at det er ham, der kørte bilen og bagefter flygtede fra stedet, siger chefpolitiinspektør Jørgen Bergen Skov i en pressemeddelelse.

Talrige ransagninger

Ifølge TV 2s oplysninger har politet eftersøgt den 21-årige på hans kendte opholdssteder og hos hans omgangskreds, og det bekræftes nu af politiet:

- Vi har i den forbindelse foretaget en række efterforskningsskridt og har blandt andet ransaget flere adresser i hovedstadsområdet, og det har samlet set her til aften ført til anholdelsen, siger chefpolitiinspektør Jørgen Bergen Skov.

Politiet modtog det første alarmopkald klokken 16.01 onsdag, hvorefter gerningsstedet hurtigt blev afspærret, mens teknikere og bilinspektører undersøgte stedet.

Adskillige vidner så ulykken og den flygtende gerningsmand, og flere ydede førstehjælp i forsøget på at redde den lille pige.

Ingen klar årsag

Umiddelbart inden ulykken holdt gerningsmanden i sin bil på Sæbyholmsvej ved udmundingen af Peter Bangs Vej. Pludselig accelererede bilen, krydsede vejen og ramte den femårige pige og hendes mor på den modsatte side af vejen.

Hvorfor politet mener, bilen accelrerede og kørte tværs over vejen, er ikke kommet frem. Politiet har oplyst til TV 2, at der ikke er nogen kendt relation mellem den nu anholdte mand og pigen og hendes mor.

Den 21-årige mand vil fredag blive fremstillet i grundlovsforhør med krav om varetægtsfængsling, hvor Københavns Politi forventer at begære lukkede døre.

Københavns Politi ønsker derfor ikke at oplyse yderligere om de beviser, efterforskerne måtte have i sagen.

I løbet af torsdag er stedet, hvor den femårige pige blev dræbt, blevet dækket af lys, blomster, bamser og breve til pigen og hendes efterladte.