Ubådssagen

Rystet øjenvidne til TV 2: Så Peter Madsen blive hevet ud af varevogn

TV 2s reporter på stedet fortæller, at Peter Madsen bar et bælte om maven, der kunne ligne et bombebælte. Peter Madsen er ført væk.

Kort før middag blev Frank Jensen og hans kone afbrudt af råb, da politiet stoppede en hvid varevogn og hev to mænd ud.

Den ene var chaufføren. Den anden viste sig at være den drabsdømte Peter Madsen.

Episoden fandt sted bare 20 meter for øjnene af parret.

- Den bliver stoppet, og så går der ti sekunder, og de er lagt ned, og politiet har trukket pistolerne, og vi bliver bedt om at trække væk, siger han.

Ifølge Frank Jensen havde Peter Madsen kort forinden truet sig til et lift. Denne detalje er endnu ikke bekræftet af politiet.

På TV 2s billeder fra stedet kan man se, at Peter Madsen halvanden time efter flugten fortsat sad på græsset med hænderne fikseret på ryggen.

Vidne: Må have truet sig ud

TV 2s reporter på stedet fortæller, at Peter Madsen havde et bælte om maven, der kunne ligne et bombebælte.

Heller ikke den information er bekræftet af politiet, men både Ekstra Bladet og BT har talt med kilder, der fortæller, at Peter Madsen skulle have truet sig ud af fængslet ved hjælp af sit bombelignende bælte.

Dette er ikke bekræftet af politiet, men overfor Ekstra Bladet bekræfter fængselsforbundet, at en kvindelig civilt ansat blev taget som gidsel, og at Peter Maden var bevæbnet med 'en pistollignende genstand'.

- Våbnet var livagtigt, så fængselsbetjentene i porten turde ikke tage nogen chancer i forhold til gidslet, som de vurderede var i livsfare, og de vælger at lukke ham ud gennem porten. Det er en beslutning, jeg bakker op om. Vi skal ikke risikere, at nogen bliver slået ihjel - så må vi finde vedkommende bagefter, siger formand Bo Yde Sørensen.

Og det kan godt skræmme Frank Jensen:

- Det er skræmmende, hvordan han kan komme ud af en sikret anstalt. Han må have truet sig ud med det bælte, man kan se, at han har på.

Lyn-analyse

Man kan måske undre sig over, at politiet klokken 11.19 oplyser, at han er anholdt, når vi i ganske lang tid efter kan se billeder, hvor han sidder alene op af en hæk. Men i en situation, hvor han måske har en sprængladning om livet, så kan man ikke bare slæbe afsted med ham. Så vil politiet på stedet sikre ham ved for eksempel at give ham håndjern på og så trække sig tilbage i sikkerhed. Og det er også det, man kan se på vores egne billeder. Peter Madsen kan godt sidde alene og uden at være direkte i hænderne på politiet og så alligevel være anholdt.

Kort efter klokken 13.00 er Peter Madsen blevet ført væk af politiet. Ifølge TV 2s oplysninger er Peter Madsen blevet ført til Albertslund Politigård, hvor han vil blive afhørt og stillet for en dommer inden for 24 timer.

På TV 2s billeder fra stedet kunne man se, at Peter Madsen sad på græsset op ad en hæk, og at finskytter pegede på ham - ligesom politiets hunde også holdt et vågent øje på ham.

Operationen foregår få hundrede meter fra Herstedvester Fængsel, hvor Peter Madsen afsoner, og politiet er massivt til stede. Der er både en mobil kommandostation, rullemarie, hundevogne, finskytter samt indsatsleder. Det samme kan ses på billedet ovenfor.

Frank Jensen og kæresten er stadig på stedet, selvom han godt ved, at det har været farligt:

- Det har det jo været. Som sagt sker det 20 meter foran os, og de kommer løbende og råber, at vi skal trække væk. Så det har det potentielt været. Nu tror jeg dog, at det er et falsk bælte, han har på, for hvordan skulle han have fået bomber ind i feltet?, siger han.

Har nægtet sig skyldig

Peter Madsen blev 26. september 2018 idømt fængsel på livstid for drabet på journalisten Kim Wall.

Peter Madsen har siddet fængslet siden 11. august 2017, hvor han blev reddet i land i Dragør Havn, efter at ubåden Nautilus sank i Køge Bugt. Han blev dømt for drab, anden seksuel omgang end samleje, usømmelig omgang med lig og flere brud på søfartslovgivningen.

Ubådsbyggeren har hele tiden nægtet sig skyldig i både drab og seksuel mishandling, men har erkendt partering, og han har også tilstået brud på søfartslovgivningen, men nægtet, at det skal være sket under særligt skærpende omstændigheder.