Ubådssagen

Peter Madsen truede sig ud af fængslet med ’pistollignende genstand’

Det er endnu uklart, om våbnet var ægte eller en attrap. Politiet afholder pressemøde 15.30.

Porten til Herstedvester Fængsel blev åbnet af fængselspersonalet, da den drabsdømte udbådsbygger Peter Madsen havde taget en kvindelig civilt ansat som gidsel.

Det bekræfter formanden for fængselsforbundet Bo Yde Sørensen overfor TV 2.

Ifølge formanden var der en ”åbenlys risiko for gidslets liv og førlighed”, hvorfor vagterne ikke turde gøre andet end at lukke Peter Madsen ud.

- Han brugte den kvindelig kollega som et skjold til at komme ud af fængslet og truede med at gøre hende noget, hvis ikke han blev lukket ud. Kollegerne gør så det fuldstændig rigtige - helt efter drejebogen - og optager forfølgelsen, da han var stukket af. Men på et tidspunkt vælger han også at true dem, og så de bakker af igen, siger Bo Yde Sørensen.

Bar muligvis bombebælte

Det er endnu uklart, om våbnet var ægte eller en attrap.

Københavns Vestegns Politi kunne kort efter klokken 11.15 fortælle, at en person var blevet anholdt efter et flugtforsøg fra Herstedvester Fængsel.

TV 2 kunne senere erfare, at der var tale om Peter Madsen, og på TV 2s billeder fra stedet kunne man se, at Peter Madsen halvanden time efter flugten fortsat sad på græsset med hænderne fikseret på ryggen, og at finskytter pegede på ham med deres rifler.

Rundt om livet bar Peter Madsen noget, der kunne minde om et bombebælte, men det har senere vist sig, at bomben formentlig også er en attrap.

Episoden foregik få hundrede meter fra Herstedvester Fængsel, hvor Peter Madsen afsoner. Der har været både en mobil kommandostation, rullemarie, hundevogne, finskytter samt indsatsleder til stede.

Et vidne fortæller videre til TV 2, at Peter Madsen var på vej ind i en hvid varevogn,da han blev anholdt.

- Den bliver stoppet, og så går der 10 sekunder, og de er lagt ned, og politiet har trukket pistolerne, og vi bliver bedt om at trække væk, siger Frank Jensen, der var på vej ud at handle med sin kæreste.

Idømt livstid

Peter Madsen blev 26. september 2018 idømt fængsel på livstid for drabet på journalisten Kim Wall.

Peter Madsen har siddet fængslet siden 11. august 2017, hvor han blev reddet i land i Dragør Havn, efter at ubåden Nautilus sank i Køge Bugt. Han blev dømt for drab, anden seksuel omgang end samleje, usømmelig omgang med lig og flere brud på søfartslovgivningen.

Ubådsbyggeren har hele tiden nægtet sig skyldig i både drab og seksuel mishandling, men har erkendt partering, og han har også tilstået brud på søfartslovgivningen, men nægtet, at det skal være sket under særligt skærpende omstændigheder.