Krimi

Peter Madsen sigtes for forsøg på fangeflugt

Peter Madsen vil sandsynligvis blive indsat i et nyt fængsel med færre frihedsrettigheder, siger Kriminalforsorgsforeningen.

Peter Madsen vil blive sigtet for forsøg på fangeflugt.

Det skriver Københavns Vestegns Politi i en pressemeddelelse, efter den drabsdømte ubådsbygger tirsdag lykkedes med kortvarigt at stikke af fra Herstedvester Fængsel.

Straffen for at flygte fra et fængsel spænder fra bøde til fængsel i op til to år - og det anses som en skærpende omstændighed, hvis man som Peter Madsen er indsat i et lukket fængsel.

Anklagemyndigheden er stadig i gang med at vurdere, om Peter Madsen skal fremstilles i et grundlovsforhør.

Vil blive indsat i nyt fængsel med mindre frihed

Udover et tillæg til sin livstidsdom, vil Peter Madsen formentlig også blive indsat i et andet fængsel end det, han flygtede fra.

Det fortæller John Hatting, der er landsformand i Kriminalforsorgsforeningen, til Ritzau:

- Der kan være alt det uudtalte, et psykologisk spil mellem den ansatte og indsatte. Det er der ingen grund til at puste unødigt til. Så det er en del af en helt almindelig professionel håndtering af en fangeflugt, at man ikke kommer tilbage til det samme, siger han.

Der er dog masser af fængsler i Danmark, der er i stand til at håndtere fanger som Peter Madsen, forklarer John Hatting - for eksempel Storstrøm Fængsel på Falster, Nyborg Fængsel og Ennermark Fængsel ved Horsens.

I sit nye fængsel vil den drabsdømte ubådsbygger dog formentlig få langt mindre frihed, end han havde før tirsdagens fangeflugt.

- Det bliver simpelthen møgsur afsoning for ham. Min vurdering er, at det bliver rå, kedelig afsoning for ham i lang tid fremover, siger John Hatting.

Vil ikke skulle afsone længere

Selvom John Hatting altså tror, at Peter Madsen får en mindre komfortabel tid i fængslet, vil fangeflugten formentlig ikke påvirke, hvor længe han skal afsone.

Det fortæller TV 2s retsreporter Astrid Søndberg:

- Peter Madsen sidder allerede livstid, og der er ikke udsigt til, at han bliver prøveløsladt. Han sidder i fængsel, og det vil han blive ved med.

Den længst siddende livstidsfange har indtil videre siddet 40 år i fængsel.