Krimi

26-årig vanvidsbilist i Porsche Cayenne skal tre år i fængsel

Den 26-årige har udbedt sig 14 dages betænktningstid.

Den 26-årige mand, der 28. juni i år med høj fart i sin Porsche Cayenne torpederede en mindre bil ved Bogense på Fyn og dræbte tre, skal tre år i fængsel.

Det har en domsmandsret ved Retten i Odense besluttet.

TV 2 var til stede i retten, og der var ingen reaktion fra den 26-årige, da han modtog dommen.

Den 26-åriges forsvarer argumenterede for tre-fire måneders fængsel, men dommeren valgte at følge anklageren. Forsvareren har udbedt sig betænkningstid i forhold til, om dommen skal ankes.

Manden er dømt efter straffelovens paragraf 241, hvilket dækker uagtsomt manddrab. .

Til grund for dommen ligger blandt andet tre forhold: at han var spirituspåvirket, at han var uopmærksom samt at have kørt 154 kilometer i timen på en strækning, hvor man må køre 80 kilometer i timen.

Ifølge dommeren var der tale om særlig hensynløs kørsel, og det har været skærpende, at den nu dømte forlod ulykkesstedet.

Bagende blev trykket frem

Den 26-årige er dømt for spirituskørsel, selvom han efter ulykken stak af og først blev anholdt hos sin kæreste flere timer efter.

Hvad siger paragraf 241?

Den, som uagtsomt forvolder en andens død, straffes med bøde eller fængsel indtil 4 måneder eller under særligt skærpende omstændigheder med fængsel indtil 8 år. Er forholdet begået i forbindelse med spirituskørsel, overtrædelse af færdselslovens § 54, stk. 1 eller 2, eller særligt hensynsløs kørsel, anses dette som en særligt skærpende omstændighed.

Kilde: Retsinformation

Men videooptagelser fra et værtshus samt udtalelser fra hans ven, der var med i bilen, og som hævdede, at den nu dømte havde drukket otte-ni øl i løbet af eftermiddagen, ligger til grund for dommen.

Dødsulykken i Bogense indtraf, da den 26-årige med høj fart kørte ind i en Citroën, der netop var svinget til højre i et T-kryds fra Assensvej 28.juni.

Den nu dømte har overfor politiet hævdet, at han kørte mellem 120 og 130 kilometer i timen på landevejen. Vennen, der var med den sigtede i bilen, hævder dog, at den 26-årige havde fortalt, at han kørte 140-150 kilometer i timen.

Sammenstødet var så voldsomt, at bagenden på Citroën C4'eren blev presset op i kabinen. Citroënen røg ud i rabatten og rullede om på taget. To af personerne i bilen blev dræbt på stedet, mens den tredje døde af sine kvæstelser morgenen efter ulykken.

Anders Foghs assistent

De tre personer, der mistede livet, var to kvinder på 64 og 63 år og en 37-årig mand.

Den 37-årige mand hed Mads Hoppe og var ansat som personlig assistent for tidligere statsminister Anders Fogh Rasmussen.

Anders Fogh Rasmussen, der fra 2001 til 2009 var statsminister og fra 2009 til 2015 generalsekretær for Nato, stiftede i 2015 konsulentfirmaet Rasmussen Global. Og det var her, at Mads Hoppe var ansat.

- Det er med stor sorg, at vi har modtaget beskeden om, at vores kollega Mads Hoppe er afgået ved døden i en bilulykke sammen med sin mor og faster, der også begge omkom, skrev Anders Fogh Rasmussen efterfølgende i en mail til nyhedsbureauet Ritzau.

Retten besluttede desuden at tilkende de pårørende til de dræbte erstatninger på samlet lidt over en millioner kroner.

Desuden fik den dømte frataget retten til at føre motordrevet køretøj i ti år efter dom.