16-årig fængslet for drab på 18-årig

En 18-årig ung mand blev dræbt af et enkelt skud. Politiet afviser, at drabet er banderelateret.

En 16-årig dreng varetægtsfængsles i surrogat i fire uger for sammen med en 14-årig at skyde en 18-årig mand i hovedet fredag aften på Dirch Passer Allé på Frederiksberg.

Den 16-årige anbringes på en lukket institution for unge. På grund af den 14-årige drengs lave alder, fremstilles han ikke i grundlovsforhør, men overdrages i stedet til de sociale myndigheder. Den 16-årige nægtede sig ved grundlovsforhøret skyldig.

Københavns Politi anholdt de to drenge tirsdag aften klokken 20.02 på Frederiksberg.

Den 18-årige blev ramt af et enkelt skud i hovedet fredag aften omkring klokken 20.44 og afgik ved døden søndag eftermiddag.

Ifølge sigtelsen, der blev læst op i Retten på Frederiksberg, skal de to drenge have skudt den 18-årige i forening.

Vidner må ikke få politiets oplysninger

Skyderiet fandt sted på gaden på Dirch Passers Alle på Frederiksberg, og da flere vidner overværede hændelsen, krævede anklager Line Steffenen lukkede døre i grundlovsforhøret:

- Det vil kunne ødelægge efterforskningen, hvis flere oplysninger kommer til offentlighedens kendskab. Der vil være personer, der kan koordinere forklaringer eller bortskaffe beviser, lød det fra anklageren.

Ud over de lukkede døre er både den 14-årige og den 16-årige beskyttet af navneforbud.

Anholdt tirsdag aften

I forbindelse med skyderiet fredag blev togdriften til og fra den nærliggende Flintholm Station stoppet, uden det dog lykkedes at pågribe en gerningsmand.

Ifølge drabschef Brian Belling fandt de to anholdelser sted tirsdag kort efter klokken 20 efter en intens efterforskning, der pegede på, at de anholdte og den dræbte i forvejen havde et vist kendskab til hinanden..

- Der er tale om personer, der kender hinanden, men hvor meget er ikke afklaret endnu. Der er tale om nogle grupper, og der foregår en diskussion, siger Brian Belling.

Han vil ikke nærmer ind på, hvorfor de unge var i besiddelse af en pistol, eller om gerningsvåbnet er i politiets varetægt. Men han afviser, at der umiddelbart skulle være tale om et banderelateret opgør.

- Der er ikke noget i efterforskningen indtil nu, der indikerer, at det har noget med bander at gøre, siger Brian Belling.

Venner: Han var en almindelig teenager

Til grundlovsforhøret var der en repræsentant fra kommunen til stede, ligesom den sigtedes far var mødt op.

Udenfor retten mødte TV 2 flere venner til den dræbte. De var ikke selv vidner til drabet men fastholder også, at der på ingen måde var tale om noget banderelateret.

- Han var bare en helt almindelig teenager, der gerne ville have en god aften. Han ville gerne gøre sine forældre stolte, lød det samstemmende fra den dræbtes venner.

Den 18-årige gik i 2.g på Falkonergårdens Gymnasium.