Krimi

Video florerede på nettet - 16-årig erkender vold

I juni udsatte 16-årig dreng en jævnaldrende for vold og ydmygelse i et shoppingcenter.

I en opsigtsvækkende voldssag har en 16-årig dreng fredag ved retten i Sønderborg blandt andet erkendt at have tvunget en 14-årig dreng til at kysse sin sko.

Derudover erkender den 16-årige også at have udsat offeret for spark, slag og skaller

I store træk forklarede den tiltalte, at han havde gjort det, fordi den jævnaldrende havde "spillet smart". Det fortæller anklageren i sagen, Kristen Flethøj Ege til Ritzau.

Ti vidner afgav forklaring i retten fredag. Ifølge Kristen Flethøj Ege var vidnerne venner af tiltalte såvel som offeret i sagen.

Skubbet ind i toiletbås

Sagen er blevet sat i forbindelse med dominansvold. Det er et fænomen, som især er kendt fra kriminelle miljøer i Sverige, hvor svenskere med indvandrerbaggrund overfalder og ydmyger etniske svenskere.

Ifølge Jyskevestkysten, som var til stede i retten, er der dog intet, der tyder på, at sagen har noget med det at gøre.

Avisen skriver, at den 16-årige voldmand var interesseret i en pige, som tidligere havde været kæreste med hans 14-årige offer. Det brød den 14-årige og hans venner sig ikke om.

- Han så jo meget ældre ud - som en på 21 år - og vi syntes, det var lidt klamt. Det gik vi hen og fortalte ham, forklarede den 14-årige i retten, skriver JyskeVestkysten.

Kort efter blev han overfaldet, og det blev optaget på video.

I juni begyndte en video af de to drenge at florere på internettet.

I videoen kan man se, at den tiltalte griber den lyshårede dreng om halsen, hvorefter han skubber drengen ind i en toiletbås i shoppingcenteret Borgen, som ligger i Sønderborg.

Inde i båsen bliver den lyshårede dreng tildelt både slag på siden af hovedet og en skalle. Offeret bliver derefter tvunget til at kysse den tiltaltes sko, hvorefter den tiltalte i første omgang sparker offeret i hovedet.

Liggende på knæ ender offeret med at kysse den tiltaltes sko.

Florerede på nettet

Videoen, som Ritzau har set, har været tilgængelig flere steder på nettet.

Den begyndte at florere på nettet, efter at den tiltalte angiveligt selv havde lagt den på Facebook.

Det fremgår af anklageskriftet, at anklagemyndigheden kræver den 16-årige anbragt på en sikret institution for børn og unge.

Det forventes, at der bliver afsagt dom tirsdag den 18. august.