Coronavirus

88 personer sigtet for at bryde forsamlingsforbuddet

Alle de sigtede vil modtage en bøde på 2500 kroner.

Sydøstjyllands Politi sigtede torsdag aften 88 personer for at overtræde forsamlingsforbuddet i Vejle, da de var samlet til et streetrace-arrangement.

- Da vores patruljer nåede frem til området ved Porschevej, kunne de hurtigt konstatere, at flere end 100 personer var forsamlet i området. Vores patruljer sigtede derfor 88 af de tilstedeværende personer for overtrædelse af forsamlingsforbuddet. Resten af de tilstedeværende nåede at slippe væk, inden vores patruljer fik fat i dem, udtaler politiinspektør Jesper Bøjgaard fra Sydøstjyllands Politi.

Hovedparten af de sigtede er unge mennesker af begge køn mellem 18 til 26 år, og de kommer primært fra nærområddet.

Da Sydøstjyllands Politi kom til stedet, var flere på vej væk, og mange havde allerede forladt området. Den store gruppe forsamlede sig efterfølgende med deres biler i området omkring Porschevej i Vejle.

Alle 88 personer, politiet nåede at sigte, vil få tilsendt et bødeforlæg på 2500 kroner, fortæller Jesper Bøjgaard til TV 2. Han ved endnu ikke, om der er tale om nogle gentagelsestilfælde blandt de unge.

Bøden for at overtræde det midlertidige forsamlingsforbud under coronakrisen er på 2500 kroner i førstegangstilfælde. I gentagelsestilfælde vil der være grundlag for en højere bødestraf.

Alle skal overholde retningslinjerne

Det stigende smittetryk i Danmark har ifølge Jesper Bøjgaard mindet os om, at corona bestemt ikke har forladt Danmark. Derfor er det ekstra vigtigt, at danskerne fortsat overholder alle retningslinjer, understreger han.

- Det er ikke i orden, at nogen vælger at se stort på det og slække på de forholdsregler, der er nødvendige. Når vi møder det, så griber vi ind og sigter personerne for overtrædelse af forsamlingsforbuddet, siger han.

Det er dog Jesper Bøjgaards opfattelse, at borgerne i Sydøstjyllands Politikreds generelt er gode til at overholde retningslinjerne og følge politiets anvisninger.

Det gode vejr lokker folk ud

Sydøstjyllands Politi vil også i den kommende weekend være til stede i hele politikredsen for at sikre, at forsamlingsforbuddet bliver overholdt.

Vejrudsigten lover hedebølge i weekenden, og det kan betyde, at mange mennesker vil trække udenfor og forsamle sig.

- Vi opfordrer borgerne til at finde alternative steder at mødes, end der hvor de sædvanligvis forsamler sig i det fri. Vi er til stede i hele politikredsen og har særligt opmærksomhed på de steder, hvor vi har erfaring med, at mange tager hen, når vejret er godt, understreger Jesper Bøjgaard.

Det er ikke første gang, at Sydøstjyllands Politi sigter borgere for coronaovertrædelser. I alt er det blevet til 250 sigtelser i politikredsen, skriver Ritzau. For hele landet er tallet 1100.