Krimi

34-årig mand tiltalt for over 100 overgreb på mindreårige drenge: Udgav sig for at være en pige

Sagen mod manden starter 12. august ved retten i Esbjerg. Der er foretaget videoafhøringer af 88 drenge i sagen.

Når en 34-årig mand 12. august møder i retten i Esbjerg, står han tiltalt for overgreb på i alt 111 drenge, oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Af anklageskriftet i sagen fremgår det, at manden er tiltalt for i alt 259 ulovlige forhold.

Han er blandt andet tiltalt for medvirken til voldtægt og forsøg på voldtægt i en række forhold, hvor han ifølge anklageskriftet havde andet seksuelt forhold end samleje til børn under 15 år, og i nogle tilfælde var børnene under 12 år.

I en række af sagerne lokkede han ifølge anklageskriftet drengene til sig ved at udgive sig for at være en mindreårig pige på sociale medier som Snapchat og Instragram.

Han sendte flere af drengene pornografiske billeder af unge piger og aftalte møder med dem forskellige steder i landet.

Risikerer over fire års fængsel

88 af de drenge, der var under 15 år, da overgrebene skete, er ifølge TV Syd blevet afhørt på video i sagen. De mange videoafhøringer ventes at blive en del af bevisførelsen under retssagen mod den 34-årige mand, hvor også 22 af hans ofre skal afhøres i retten. Et enkelt af ofrene har ikke kunnet afhøres.

Der er sat 30 retsdage af til sagen, og der ventes dom 18. november. Sagen behandles som en nævningesag, og det betyder, at den 34-årige risikerer over fire års fængsel.

De mange overgreb skete i en periode fra 2016 til april 2018, hvor den 34-årige mand blev anholdt i Esbjerg, mens han var i færd med at begå et af de mange overgreb, han nu er tiltalt for.

Af et tillægsanklageskrift fremgår det, at den 34-årige ifølge tiltalen blev ved med at begå overgreb efter anholdelsen i april 2018.

Den oprindelige tiltale mod manden blev rejst i februar i år, men i sidste uge blev anklageskriftet udvidet, og der er blandt andet rejst tiltale mod den 34-årige for yderligere tre overgreb. Det seneste af dem begået i september 2018.

Specialanklager Henning Fuglsang Sørensen oplyser, at den 34-årige mand blev varetægtsfængslet i sagen i april 2018. Men han blev løsladt i september samme år, og kort efter begik han ifølge tillægsanklageskriftet igen overgreb. Han blev varetægtsfængslet igen i januar sidste år, og har siddet fængslet siden.