Krimi

Tysk politi fortsætter gravearbejde i Madeleine-sagen

Der anvendes gravemaskine, spader og hakker samt sporhund ved gravearbejde i kolonihave i Hannover.

Tysk politi fortsætter onsdag med at grave i en kolonihave i udkanten af Hannover i forbindelse med efterforskningen af sagen omkring den britiske pige Madeleine McCanns forsvinden i 2007.

Politiet anvender en lille gravemaskine på grunden og har fjernet store mængder jord siden onsdag.

Madeleine McCann forsvandt i Portugal i 2007, da hun var tre år.

- Jeg kan bekræfte, at en eftersøgning gennemføres i forbindelse med vores efterforskning af Maddie McCann-sagen, sagde politiets talsmænd onsdag.

Arbejdet blev indstillet efter solnedgang tirsdag aften og genoptaget onsdag morgen.

Bruger gravemaskine og sporhund

Gravearbejdet foretages først med gravemaskine. Derefter gennemsøger politiet afdækkede områder mere nøje med spader og hakker.

Der anvendes også sporhund ved gravearbejdet, som finder sted under stor international mediebevågenhed. Der er både tv-hold fra Storbritannien, Frankrig, Belgien og Holland på stedet.

Kolonihaven har ikke været anvendt i længere tid. Der er ikke længere noget hus eller skur på jordstykket, hvor politiet har fældet et kirsebærtræ og fjernet en brombærbusk.

I drabsefterforskningen er en 43-årig tysk mand mistænkt. Den mistænkte er varetægtsfængslet i Kiel.

Det er uvist, hvem kolonihaven i Hannover tilhører. Det er ikke oplyst, hvilken forbindelse den mistænkte har til grunden.

Myndighederne mener, at han kan have bortført Madeleine fra det portugisiske feriested Praia da Luz.

Undersøgelser i Portugal

De portugisiske myndigheder undersøgte tidligere på måneden flere brønde som led i efterforskningen af den britiske piges forsvinden. Det rapporterede avisen The Mirror ifølge det britiske nyhedsbureau PA.

Ifølge avisen har politi og dykkere i Algarve-regionen undersøgt tre ubrugte brønde i Vila do Bispo. Det er cirka 16 kilometer fra det ressort, hvor Madeleine McCann forsvandt 3. maj 2007.

Den mistænkte i sagen har boet på Algarve-kysten i Portugal, hvorfra Madeleine forsvandt. Hans portugisiske mobiltelefon modtog et opkald på 30 minutter, en time før Madeleine McCann forsvandt.

Tyske medier omtaler den mistænkte som Christian B. Han har tidligere begået overgreb og voldtægt på børn. Han sidder fængslet i Kiel for narkosmugling.

En domstol i Braunschweig har i en anden sag idømt Christian B. syv års fængsel for et overfald på en 72-årig amerikansk turist. Det skete i 2005 i kystlandsbyen Praia da Luz, hvor Madeleine McCann forsvandt. Dommen er ikke endelig på grund af flere juridiske teknikaliteter.

Ifølge politiet boede han i Algarve-regionen i perioden 1995-2007.

Han levede af korte job og tjenester i området, hvor Madeleine forsvandt. Han begik også indbrud i hotelværelser og i ferielejligheder.