Krimi

Politiet: To knivstikkerier var led i bandeopgør - seks fængslet

På Ishøj Strandvej vest for København blev en 19-årig mand såret af knivstik. Kort inden blev en 31-årig mand offer for knivstikkeri i Hundige Havn.

To alvorlige knivstikkerier på Ishøj Strandvej og i Hundige Havn har forbindelse til hinanden, og politiet mener, de er et led i et opgør mellem københavnske bandegrupperinger.

Det bekræfter både Københavns Vestegns Politi og Midt- og Vestsjællands Politi.

Mandag er i alt seks mænd blevet fængslet i sagen ved grundlovsforhør i Glostrup og Roskilde.

Først blev en 31-årig mand såret af knivstik på en parkeringsplads ved Hundige Havn ved 19.30-tiden lørdag aften. Manden er nu indlagt på et sygehus, hvor han meldes i stabil tilstand.

Få minutter senere blev en 19-årig mand stukket med kniv, og en 30-årig mand blev påkørt med bil. Begge hændelser skete på Ishøj Strandvej.

Personlige uoverensstemmelser

Begge mænd er indlagt på hospitalet. Tre mænd, 20, 24 og 30 år gamle, er ved et grundlovsforhør ved retten i Glostrup blevet fængslet fire uger, sigtet for drabsforsøg.

- Nu fortsætter efterforskningen, som aktuelt indikerer, at hændelsen udspringer af personlige uoverensstemmelser mellem personer med relation til et kriminelt miljø. Hændelsen kan have sammenhæng med en anden voldsepisode kort forinden i Hundige – men det skal vores videre efterforskning afdække nærmere, siger vicepolitiinspektør Peter Malmose, Københavns Vestegns Politi.

- Midt- og Vestsjællands Politi har i denne forbindelse også fokus på et overfald få minutter senere søndag aften på Ishøj Strandvej i Ishøj i Københavns Vestegns politikreds, skriver Midt- og Vestsjællands Politi i døgnrapporten om knivstikkeriet i Hundige Havn.

Tre mænd anholdt

I forbindelse med knivstikkeriet i Hundige har Midt- og Vestsjællands Politi også anholdt tre mænd, der sigtes for drabsforsøg.

De er mandag eftermiddag efter grundlovsforhør ved Retten i Roskilde blevet fængslet 24 dage.

Der er tale om tre mænd på 18, 19 og 30 år. De to ældste blev fremstillet in absentia, altså uden selv at være til stede, skriver politiet på Twitter.

De to ofre for knivstikkeriet og påkørslen i Ishøj var 19 og 30 år, men Peter Malmose vil ikke fortælle, om det er dem, der blev fremstillet in absentia i Roskilde.