Krimi

Politi efterlyser vidner til bilbrande efter drab i Aarhus

En 25-årig rapper blev onsdag aften dræbt af skud ved en væddeløbsbane.

Østjyllands Politi søger vidner til to bilbrande i Solberg og Edslev ved Hørning onsdag aften.

De to bilbrande sættes i forbindelse med et skuddrab på den 25-årige aarhusianske rapper Shmur ved Jydsk Væddeløbsbane i Aarhus samme aften.

- Vi er interesserede i at høre fra alle, der kan have set de to køretøjer komme kørende til stedet, set personer i forbindelse med de to brande eller set andre køretøjer omkring tidspunktet for de to brande, siger politiinspektør Michael Kjeldgaard i en pressemeddelelse.

Den ene brand skete ud for Rasborgvej 16 i Solbjerg onsdag ved 20.30-tiden, mens den anden skete ud for Pindsmøllevej 31 i Edslev onsdag aften ved 21.30-tiden.

Efterforsker på højtryk

Fredag morgen er Østjyllands Politi stadig i gang med efterforskningen, efter at to mænd blev dræbt med ni timers mellemrum to forskellige steder i Aarhus.

Natten mellem onsdag og torsdag løb en ny alarm nemlig ind hos politiet. Tre mænd blev stukket ned med kniv i det vestlige Aarhus, og det kostede en 42-årig mand livet.

De to andre ofre er to mænd på 23 og 28 år. Den yngste var i kritisk tilstand, men efter operationer blev han torsdag eftermiddag meldt uden for livsfare.

Politiet efterforsker fortsat begge drab, som ikke menes at være relaterede.

- Der er for nuværende ikke noget afgørende nyt i efterforskningen, og vi efterforsker stadig bredt, siger politiinspektør Michael Kjeldgaard.

- Der er fortsat ikke noget, der indikerer, at de to drab er relaterede, men i begge tilfælde tyder efterforskningen på, at der er tale om opgør i de kriminelle miljøer.

Otte anholdt - og løsladt igen

Torsdag eftermiddag var svært bevæbnet politi til stede i Gellerupparken.

Derudover blev otte personer anholdt i den indledende fase af efterforskningen, men de er alle blevet løsladt igen.

Østjyllands Politi ville torsdag eftermiddag ikke komme ind på mulige motiver for drabene.

- Vi arbejder med flere mulige motiver. Vi starter altid bredt, så vi ikke stirrer os blinde på et motiv, der viser sig at være forkert, sagde politiinspektør Michael Kjeldgaard torsdag.

Personer med oplysninger om de to bilbrande kan kontakte politiet på telefonnummer 114.