Krimi

Otte anholdt efter to drab i Aarhus

Begge de dræbte har forbindelser til det kriminelle miljø i byen.

Otte personer er blevet anholdt, efter to personer blev dræbt med under 12 timers mellemrum i Aarhus onsdag aften og torsdag nat.

Det oplyser politiinspektør Michael Kjeldgaard fra Østjyllands Politi på et pressemøde torsdag formiddag.

En 25-årig mand blev dræbt onsdag aften, mens en 42-årig mand blev dræbt torsdag nat - begge har relation til det kriminelle miljø i og omkring Aarhus, lyder det fra politiet.

Men selvom de to mænd har forbindelse til kriminelle grupper, ser politiet ikke umiddelbart nogen sammenhæng mellem drabene, siger Michael Kjeldgaard.

- Der er ikke noget, som tyder på, at de to drab er relateret til hinanden, sagde politiinspektøren.

Men:

- På nuværende tidspunkt i efterforskningen kan det ikke udelukkes, at der er en forbindelse mellem de to drab, tilføjede Michael Kjeldgaard, der understregede, at efterforskningen var på et tidligt stadie, og derfor holder politiet mange døre åbne.

Døde i ambulancen

På pressemødet blev politiet spurgt, om de to dræbte er en del af samme kriminelle gruppe. Det kunne politiet hverken be- eller afkræfte.

- Jeg kan ikke sige, om de er i samme gruppering, siger Michael Kjeldgaard.

Selvom politiet har anholdt otte personer i sagen forventer de ikke, at nogen af dem vil blive fremstillet for en dommer i dag. Det betyder, at de alle vil blive løsladt i løbet af dagen.

I sagen onsdag aften fra en parkeringsplads ved Jydsk Væddeløbsbane blev en 25-årig mand ramt af skud. Han døde i ambulancen på vej til hospitalet.

I forbindelse med drabet ved en parkeringsplads ved Lenesvej i Brabrand døde en 42-årig mand af knivstik. To andre blev også stukket i forbindelse med drabet på den 42-årige.

Det drejer sig om en 23-årig mand, som er alvorligt tilskadekommen og i kritisk tilstand, mens en 28-årig mand bliver behandlet for sine skader, men er uden for livsfare.

Politiet ville ikke sige på pressemødet, om de havde afhørt den 28-årige.