Fodbold

Voldsomme scener inden københavner-derby – flere anholdte

Der har været ballade forud for Superliga-opgøret mellem FCK og Brøndby.

Grupperinger fra det mere hardcore fanmiljø omkring fodboldklubberne FC København og Brøndby har søndag eftermiddag været involveret i flere slåskampe på Vesterbro i København.

Det bekræfter Københavns Politi overfor TV 2.

- Jeg kan bekræfte, at der har været flere episoder, hvor rivaliserende fraktioner har været i slåskampe med hinanden, siger vagtchef Henrik Svejstrup.

Politiet oplyser desuden, at grupperinger hurtigt løb fra stedet, når politiet ankom, og at de nu er spredte.

En række personer nåede alligevel ikke væk og blev sat i et såkaldt ”futtog” på fortovet.

Fire personer er blevet anholdt i forbindelse med urolighederne. Tre af dem for at deltage i slagsmålet og den sidste for vold mod politiet. Yderligere er en person sigtet for at besidde pyroteknik. Det oplyser politiet på Twitter.

På en video kan man se, hvordan bekymrede cafegæster bliver vidner til en større slåskamp på Enghavevej.

F. C København- og Brøndbytilhængere tørnede sammen i de københavnske gader. Video: Albert Schmidt Møller

I toppen af artiklen kan også ses en video, hvor en besøgende på en Kebab-restaurant filmer nogle af urolighederne, og hvordan en medarbejder på steder forsøger at stoppe fodboldbøllerne fra at bruge hans møbler som våben.

Københavner-derby

Tidligere på dagen mødtes en større gruppe brøndbytilhængere til Enghave Plads, hvor de hurtigt blev mandsopdækket af politiet, der fulgte dem rundt.

Tilhængerne affyrede blandt andet romerlys, ligesom vidner fortæller til TV 2, at der blev affyret, hvad der lød som kanonslag eller lignende.

De rivaliserende københavnske fodboldklubber spiller i Telia Parken på Østerbro søndag aften, men det er uvist, hvorfor brøndbytilhængerne er taget fra Vestegnen ind til byen, da de grundet de mange coronarestriktioner ikke er velkomne til aftenens opgør.

Aftenens kamp spilles klokken 18.00, hvor FCK kæmper for at holde AGF væk fra andenpladsen, mens Brøndby forsøger at fange selvsamme hold.

- Vi er selvfølgelig også til stede ved Parken og er klar til at håndtere situationen, hvis der skulle komme Brøndbyfans forbi, men jeg ved ikke, hvad deres planer er for nuværende, siger Henrik Svejstrup.