Krimi

Idrætslærer frikendt for anklage om voldtægt af 13-årig skolepige

TV2 ØST logo
I samarbejde med TV2 ØST

Manden er dog blevet kendt skyldig i andre forhold.

En 32-årig tidligere idrætslærer fra en skole i Dianalund er blevet frikendt for at have voldtaget en mindreårig elev.

Den tidligere lærer blev sidste år ved Retten i Næstved idømt seks års fængsel for voldtægt en skolepige, hvorefter han valgte at anke dommen til Østre Landsret.

Landsretten har dog torsdag besluttet at gå imod byrettens beslutning og kende manden uskyldig i at have voldtaget pigen.

Manden er dog blevet kendt skyldig i at have haft samleje, både vaginalt og analt, med en mindreårig. Han er desuden kendt skyldig i flere tilfælde af blufærdighedskrænkelse, forsøg på besiddelse børnepornografi samt delvis skyldig i vidnetrusler.

Pigens mor forlod kort efter skyldskendelsen grædende retslokalet.

Inden skyldskendelsen blev læst op, var manden rolig og smilende. Han vinkede desuden til sin familie i retslokalet, da han kom ind i lokalet.

Landsretten har idømt manden to års fængsel. Han frakendes desuden retten til at arbejde med børn og unge under 18 år.

Efter strafudmålingen blev læst op, begyndte mandens familie at græde og krammede ham. Pigens far forlod hurtigt retslokalet.

Havde et nært forhold

I december 2019 kørte den første sag mod den 32-årige idrætslærer ved Retten i Næstved.

Her blev han idømt seks års fængsel for blandt andet voldtægt af eleven.

Ifølge anklageskriftet fandt overgrebene sted i 2018, da pigen var 13 og 14 år gammel. De skete ifølge anklageskriftet blandt andet på den skole i Dianalund, hvor han var lærer.

Dengang var de væsentlige beviser i sagen pigens forklaring og den tiltaltes forklaring. De forklarede begge i byretten, at de havde haft et nært forhold.

Dommer og nævninge i byretten mente, at pigens forklaring var meget detaljeret med hensyn til steder, tidspunkter og genstande, og at det virkede selvoplevet og troværdigt.

Eleven anmeldte først forholdene i januar 2019, men retten mente ikke, at det svækkede hendes forklaring, at hun ikke anmeldte sagen, lige da det var sket.

Byretten mente, det var den tiltalte, der tog initiativet til forholdet, og at han mindst fem gange skulle have haft anden kønslig omgang end samleje med eleven. De mente, at der var tale om paragraf 216 stk. 3, der betyder, at særligt skærpende omstændigheder gør sig gældende.