Krimi

Video af overfald på toilet florerer på sociale medier - stop med at dele, siger politiet

I videoen truer overfaldsmanden med at hente en kniv.

En foruroligende video af et overfald florerer lige nu på sociale medier, og politiet beder folk lade være med at dele optagelsen.

Videoen er blandt andet delt af højreorienterede sider på Facebook.

I videoen ser man en ung mand med anden etnisk herkomst end dansk tage kvælertag på en danskudseende yngre mand eller stor dreng. Med hånden om halsen bliver den danskudseende mand skubbet voldsomt ind i en toiletbås, hvor han to gange bliver slået i hovedet.

Efter slag nummer to råber overfaldsmanden: "Skal jeg hente min kniv og stabbe dig?" (stikke dig, red.).

Overfaldsmanden beder ofret lægge sig på knæ og kysse hans sko. Da ofret adlyder ordren, bliver han sparket i hovedet af overfaldsmanden, hvorefter han på ny bliver bedt kysse skoen. Herefter stopper den optagelse, som TV 2 har set.

Af flere opslag på Facebook fremgår det, at det er gerningsmanden selv, der har delt den, skriver Ekstra Bladet.

Deling kan være ulovlig

I en pressemeddelelse skriver Syd- og Sønderjyllands Politi, at den formodede gerningsmand bag overfaldet er blevet sigtet. Politiet vil kontakte Facebook for at få videoen slettet fra det sociale medie.

Kommunikationsmedarbejder Helle Lundberg siger til TV 2, at der ikke er behov for, at flere personer anmelder hændelsen.

Samtidig opfordrer hun alle til at holde op med at dele videoen af hensynet til offeret. Hun siger, at deling af videoen muligvis kan være ulovlig. Er man i besiddelse af videoen, bør man også slette den, siger Helle Lundberg.

Politiet kan på nuværende tidspunkt ikke oplyse yderligere i sagen.