Millionsvindel i Socialstyrelsen

Bogholder fortæller om at arbejde for Britta Nielsens datter: - Jeg troede, pengene kom fra Carlsberg

Torsdag og fredag er der procedurer i sagen mod Britta Nielsens børn.

En hollandsk bogholder blev det sidste vidne i sagen mod Britta Nielsens børn, der er tiltalt for særlig groft hæleri for samlet 51 millioner kroner.

Vidnet, der var med ved Retten i Glostrup via et videolink fra en hollandsk domstol, blev bogholder for Britta Nielsens datter Samina Hayat omkring 2012, da hun flyttede fra Tyskland til Holland. Her hjalp han hende med at stifte et hollandsk selskab.

Da anklager Lisbeth Jørgensen spurgte, om det helt overordnet gik godt for selskabet, lød det korte svar: Nej.

- Der var i hvert fald ikke overskud, tilføjede han via en tolk.

Virksomheden købte og solgte heste, og da Samina Hayat stiftede selskabet, blev hendes heste flyttet over fra et tysk selskab.

Troede far var direktør i Carlsberg

Det hollandske vidne tog sig blandt andet af at betale fakturaer, og indimellem måtte Samina Hayat sælge en hest, så han kunne betale regningerne.

- Hvis man har så meget tab, som der står der, kan man ikke blive ved ret længe, sagde med henvisning til et dokument med firmaets underskud, som ikke blev vist i retten.

- Så der var et stort tab? Spurgte anklageren.

- Ja, svarede vidnet.

Vidnet mødte aldrig Britta Nielsen, men uden at vide det med sikkerhed, havde han den opfattelse, at pengene til Samina Hayats selskab kom fra hendes mor eller far.

Det var normalt, forklarede vidnet, at hans kunder var personer, der udøvede hestesport, mens deres forældre eller bedsteforældre finansierede det.

Han talte aldrig direkte med Samina Hayat om, hvor hun fik pengene fra til sin underskudsgivende hesteforretning. Men han havde den opfattelse, at hendes far var direktør eller i hver fald havde en høj funktion i Carlsberg. Derfor regnede han med, at pengene kom derfra.

Procedure torsdag

Samina Hayats far døde i 2005. Det er tidligere i sagen kommet frem, at han havde en stilling som arbejdsleder på Carlsbergs lager.

Britta Nielsen har ifølge de tre tiltalte fortalt hendes børn, at de penge, de fik, stammede fra en arv efter faren.

Det var planen, at anklagerne onsdag skulle procedere for, hvilken straf de tiltalte skal have, hvis retten finder dem skyldige.

Men afhøringen af det sidste vidne blev af praktiske grunde skubbet fra morgen til eftermiddag, så derfor begynder procedurerne først torsdag og fortsætter fredag.

Efter anklagemyndigheden har procederet, er det de tre forsvarsadvokaters tur.

Derefter trækker dommeren og de to domsmænd sig for at votere. De forventes at afsige dom torsdag 9. juli.

Samina Hayat er tiltalt for groft hæleri for cirka 37,2 millioner kroner.

Jimmy Hayat er tiltalt for godt 10,6 millioner kroner, mens Jamilla Hayat er tiltalt for knap 3,5 millioner kroner.

Alle tre nægter sig skyldige.