Krimi

20-årig dømt for at lokke 2,3 millioner kroner ud af 130 ældre

Den 20-årige mand fik 2,3 millioner kroner ud af bedragerierne.

Ved retten i Esbjerg er en 20-årig mand blevet idømt tre års fængsel for at have lokket adgangskoder til netbank og Nemid ud af mindst 130 ældre borgere. Det oplyser Syd og Sønderjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Oplysningerne blev brugt til at hæve penge på borgernes konti. I alt lykkedes det ham at få 2,3 millioner kroner ud af svindlen, som anklagemyndigheden ikke mener, han har været alene om.

- Der er tale om en grad af organisering af svindlen, som gør, at vi ikke mener, han har gjort det alene, siger Henning Fuglsang Sørensen, specialanklager ved Syd- og Sønderjyllands Politi, til TV 2.

Han oplyser, at udover den nu dømte er yderligere to personer sigtet i sagen.

- Jeg kan ikke oplyse, om der kommer yderligere anholdelser og sigtelser, siger Henning Fuglsang Sørensen.

Gik målrettet efter ældre kvinder

Politiet kom på sporet af den 20-årige, da man i oktober sidste år fik anmeldelser om, at en navngiven person fra Nordea eller Nets ringede til især ældre kvinder. Den 20-årige gik målrettet efter ældre kvinder - nogle af dem langt oppe i 90'erne.

- I januar lykkedes det at forbinde de mange anmeldelser, så vi fik en præcis idé om, hvor vi skulle finde denne person. Med god hjælp fra Østjyllands Politi kunne vi i februar foretage anholdelse af den 20-årige i Aarhus, fortæller specialanklager Henning Fuglsang Sørensen fra Syd- og Sønderjyllands Politi.

Den 20-årige blev anholdt den 25. februar og har siddet varetægtsfængslet siden.

Ved retsmødet tirsdag tilstod han alle bedragerierne, og dommeren besluttede, at han fortsat skal sidde varetægtsfængslet, indtil han kan indlede afsoningen af dommen på de tre års fængsel. Han blev også dømt til at betale en erstatning på 2,1 millioner kroner til bankerne.