Krimi

To mænd idømt 13 års fængsel for drab efter strid om nøgenfoto

Her blev den 47-årige afdøde fundet.  TV Midtvest

De to personer var tiltalt for at have dræbt en mand og efterladt liget i naturen ved Skjern Å i Vestjylland.

To mænd skal begge bag tremmer i 13 år, efter de er blevet fundet skyldige i drab ved Retten i Herning.

Det skriver TV Midtvest.

Sagen startede, da en forbipasserende søndag eftermiddag i februar 2019 fandt liget af en mand i et skovområde ved Borris øst for Skjern i februar 2019.

Ved en obduktion blev det fastlagt, at den døde var blevet slået ihjel, og allerede dagen efter anholdte politiet de to bekendte og sigtede dem for drab.

Strid om nøgenfoto

Offeret var den 47-årige Kenneth Linde Simonsen. Og et nævningeting ved Retten i Herning har nu afgjort, at de to mænd på 33 og 39 år tæskede ham så voldsomt, at han døde af det.

Den ene af mændene har i retten ifølge mediet forklaret, at de med knyttede næver flere gange havde slået den 47-årige, fordi han havde nogle nøgenbilleder af en fælles kvindelig bekendt.

Den 39-årige havde dog et seksuelt forhold til den pågældende kvinde, og han skulle derfor have gjort det klart over for den 47-årige, at de billeder ikke skulle vises til nogen.

Under en senere druktur i Borris afviste den nu afdøde mand dog, at han havde haft sådanne nøgenfotos.

Det var for meget for den 39-årige, som forklarede i retten, at han slog Kenneth Linde Simonsen to-tre gange i ansigtet med knyttet næve. Den 33-årige slog bagefter manden "et par gange", beretter TV Midtvest.

Efter tæskene forlod mændene den 47-årige i engområdet. Han kunne selv gå hjem som lærestreg, mente de. Den ældste har forklaret, at manden stadig kunne stå, da de efterlod ham.

Anklager går efter fængsel og forvaring

Strafudmålingen ventes senere på dagen.

Anklageren går efter at få idømt den 39-årige en fængselsstraf, mens hun mener, at den 33-årige bør idømmes forvaring.

Forvaring er - sammen med fængsel på livstid - den eneste sanktion i dansk strafferet uden tidsbegrænsning. Personer, der dømmes til forvaring, regnes for at være farlige, hvis de er på fri fod.

De to har hele vejen gennem sagen nægtet sig skyldige.

De har derfor begge anket dommen til landsretten, da de vil frifindes.