Krimi

26-årig erkender høj fart, da tre blev dræbt i ulykke

Tre fra samme familie er døde i trafikulykke ved Bogense søndag. 26-årig kærer sin fængsling til landsretten.

Med høj fart torpederede en personbil søndag aften en anden bil ved et vejkryds uden for Bogense på Nordfyn.

Mandag eftermiddag er en 26-årig mand blevet varetægtsfængslet i fire uger for sin rolle i ulykken, der kostede tre personer livet.

Det har en dommer ved Retten i Odense afgjort, skriver Fyens Stiftstidende og Ekstra Bladet.

To personer - en 37-årig mand og en 64-årig kvinde - mistede livet på stedet, da manden med godt over 100 kilometer i timen hamrede ind i den anden bil på landevejen.

En 63-årig kvinde blev alvorligt kvæstet ved ulykken. Hun blev fløjet med helikopter til sygehuset, hvor hun mandag morgen afgik ved døden.

De tre dødsofre var i familie med hinanden og sad i den bil, der blev påkørt.

Høj fart og øl

Ved grundlovsforhøret mandag eftermiddag ønskede den 26-årige ikke at udtale sig i sagen. Han forklarede sig dog til politiet natten til mandag, og den forklaring blev læst op i retten, beretter medierne.

Han havde fra klokken 15.30 til klokken 20 fået fire-fem øl med en ven og kørte fra et værtshus i Bogense bagefter.

På Assensvej kørte en bil ud foran ham, men han nåede ikke at tage særlig meget af farten, som han selv vurderede til at være cirka 120-130 kilometer i timen.

Den anden part må have undervurderet hans hastighed, læste anklageren ifølge Fyens Stiftstidende op fra den 26-åriges forklaring.

Manden gik i panik og flygtede fra stedet over nogle marker. Han fik sin kæreste til at hente ham.

Han erkendte ved grundlovsforhøret, at han havde kørt for hurtigt, men han nægtede både spirituskørsel og uagtsomt manddrab.

Kammerat: Flere øl og højere fart

Kammeraten, der var med i bilen, blev afhørt ved grundlovsforhøret. Og hans version var en smule anderledes end førerens.

Han forklarede i retten, at de begge havde drukket otte-ni øl i løbet af eftermiddagen, og at hastigheden havde været 140-150 kilometer i timen.

Den 26-årige fører slap fra ulykken uden kvæstelser. Politiet fandt dokumenter i bilen med hans oplysninger, og han blev derefter anholdt. Han skal sidde fængslet frem til 27. juli, har dommeren bestemt.

Den kendelse har manden dog kæret, og landsretten skal derfor tage stilling til spørgsmålet om varetægtsfængsling.

Den 63-årige omkomne kvinde er fra Esbjerg, den 37-årige mand er fra København, mens den 64-årige kvinde kommer fra Vestfyn. Deres pårørende er underrettet.

Ulykken skete på Odensevej ved T-krydset Odensevej/Assensvej umiddelbart uden for Bogenses bygrænse. Politiet blev alarmeret klokken 20.35.