Krimi

Politiet - Vi kender ham, og han har relationer til konflikten

”Giv os nu de oplysninger” – Fyns Politi har brug for hjælp, hvis de ansvarlige skal stilles til regnskab.

Den 31-årige mand, der blev såret i forbindelse med et skyderi i Vollsmose sent onsdag aften, har personlige relationer til den igangværende konflikt i området. Det har den foreløbig efterforskning i sagen vist.

- Vi kender ham fra tidligere, og han er en del af de grupperinger, der strides i øjeblikket. Vi er stadig ved at få klarlagt, om det er grupperinger eller enkelte personer fra grupperinger, der er i konflikt, siger Johnny Schou, der er politiinspektør ved Fyns Politi, til TV 2.

Det er endnu uvist, om også den 31-årige mand, der mistede livet i onsdagens skyderi, har relationer til bandemiljøet, men politiet vil ikke gå ud med oplysninger, der ikke er verificerede og beder om tålmodighed.

- Det er en rigtig vanskelig situation, men det, jeg kan sige om den dræbte, er, at han ikke umiddelbart har nogen relation til konflikten, men vi bliver nødt til at komme længere i efterforskningen, før vi kan sige det med sikkerhed, siger Johnny Schou til TV 2.

Et uskyldigt offer

Under angrebet i Egeparken i Vollsmose onsdag aften blev to mænd ramt af skud.

Først blev en 31-årig palæstinensisk mand ramt af skud. Det er ham, Fyns Politi nu oplyser, der har personlige relationer til en aktuel konflikt.

Den anden var en 31-årig mand med somalisk baggrund, der blev skudt, da han var på vej ud af sin bil.

Den afdøde mand beskrives af beboere i området, som TV 2 har talt med, som et venligt menneske, der passede sit job og spredte glæde. Han bliver beskrevet som et tilfældigt offer, der var på det forkerte sted på det forkerte tidspunkt. At han ikke var kriminel.

Disse oplysninger kan Fyns Politi endnu ikke bekræfte, men de sender en klar opfordring til offentligheden om at sende billeder, video eller anden infomation, der kan hjælpe efterforskningen på vej.

- Vi er ikke i tvivl om, at der findes viden og materiale derude, som vi endnu ikke har, og som vil kunne hjælpe os med at få lagt alle brikkerne i puslespillet.

- Giv os nu de oplysninger, så vi kan få de ansvarlige stillet til regnskab", siger Johnny Schou.

Lokal konflikt

Politiet har af hensyn til den igangværende efterforskning ikke villet sige meget om, hvad der ligger til grund for skudepisoden onsdag aften, men de mener altså, at den har forbindelse til en verserende konflikt mellem personer fra forskellige grupperinger i henholdsvis Vollsmose og Korsløkkeparken. Begge steder ligger i Odense.

Ifølge flere personer, TV 2 har talt med, ankom to gerningsmænd til stedet på scootere, hvorefter de først skød mod manden, der overlevede. På vej fra stedet - omkring 75 meter væk - så de den nu afdøde mand på vej ud af sin bil, mens han råbte ad dem. Herefter skød de også mod ham, før de forlod området. Flere lokale fortæller, at afdøde råbte efter gerningsmændene, at de skulle stoppe med at skyde.

Dette er dog heller ikke bekræftet af politiet.

Også i sidste uge, 17. juni, blev der affyret skud i Vollsmose, dog uden nogen kom til skade. Og efterfølgende indførte Fyns Politi en visitationszone i store dele af Odense. Efter onsdagens skyderi blev der ligeledes indført en skærpet strafzone i området.