Hendes bror blev dræbt af skud i Vollsmose: "Jeg håber ikke, at hans minde går tabt"

800 mennesker demonstrerede fredag mod kriminalitet i Vollsmose.

To 31-årige mænd blev sent onsdag aften ramt af skud i Odensebydelen Vollsmose. Den ene af de to mænd afgik umiddelbart efter ved døden.

- Min bror var hele familiens samlingspunkt. Han var en kærlig person, der elskede at gøre folk glade, siger den afdødes søster Fadumo Mohammed Ismail til TV 2 fredag eftermiddag.

TV 2 mødte hende i Vollsmose, hvor omkring 800 mennesker var mødt frem for at mindes broderen, Abdinur.

Her talte både Odenses borgmester, Peter Rahbæk Juel (S), og det tidligere folketingsmedlem for Enhedslisten, Asmaa Abdol-Hamid.

Fadumo Mohammed Ismail fortæller, at hendes bror var alles ven.

- Det kan du også se på den store forsamling her i dag. Jeg er meget glad for, at der er mødt så mange frem for min bror.

- Vi vil gerne mindes Abdinur, der tragisk er gået bort, og vi vil gerne vise, at Vollsmose står sammen. Vi vil ikke finde os i, at en lille gruppe styrer området.

Fadumo Mohammed Ismail håber, at de skyldige bliver fundet og straffet, så volden og kriminaliteten ikke længere er en del af dagligdagen i Vollsmose.

- Jeg håber, at folk kan indse, at Abdinur døde tilfældigt, så vi endelig kan sige, at nu er det nok. Jeg håber ikke, at hans minde går tabt. Jeg håber, at det hjælper til, at der sker en forandring, siger Fadumo Mohammed Ismail.

På det forkerte sted på det forkerte tidspunkt

Flere kilder som TV 2 talte med under fredagens mindedemonstration – herunder borgmester Peter Rahbæk Juel – understregede, at den afdøde ikke var en del af en igangværende magtkamp i den kriminelle odenseanske underverden.

- Han var på det forkerte sted på det forkerte tidspunkt, og så blev han myrdet. Abdinurs tragiske død skal blive et vendepunkt for Vollsmose, Peter Rahbæk Juel.

Helt så bastante er Fyns Politi ikke.

- Det er en rigtig vanskelig situation, og vi ville hellere end gerne kunne sige, at det kan vi melde noget ud om nu. Jeg kan til gengæld love, at vi gør alt, hvad vi kan for at kunne give et svar så hurtigt, som det er muligt, siger politiinspektør Johnny Schou fra Fyns Politi i en pressemeddelelse.

Forbindelser til underverdenen

Situationen for den anden mand, der blev skudt, er en anden. Ved skyderiet blev han hårdt såret. Politiet oplyser, at denne mand har personlige relationer til den igangværende konflikt i området.

Også i sidste uge, 17. juni, blev der affyret skud i Vollsmose. Efterfølgende indførte Fyns Politi en visitationszone i store dele af Odense. Efter onsdagens skyderi blev der ligeledes indført en skærpet strafzone i området.

En skærpet strafzone betyder, at straffen for visse former for utryghedsskabende kriminalitet begået i strafzonen kan forhøjes med op til det dobbelte i forhold til gældende praksis.