Krimi

Skuddrab i Vollsmose: Det ved vi, og det mangler vi stadig svar på

Ifølge politiet trækker angrebet tråde til det odenseanske bandemiljø.

DET VED VI OM SKUDEPISODEN

Klokken 23.49 onsdag modtog Fyns Politi en anmeldelse om, at to mænd var blevet ramt af skud i Egeparken, der ligger i Vollsmose-bebyggelsen i Odense.

Den ene person var en 31-årig mand, der blev skudt i sin bil. Han blev kort efter episoden erklæret død på stedet.

Den anden person er ligeledes en 31-årig mand. Han blev ramt af flere skud blandt andet i maven og blev efterfølgende hastet på Odense Universitetshospital i kritisk tilstand. Hans tilstand er dog stabil nu.

Ifølge flere personer TV 2 har talt med, så ankom to gerningsmænd til stedet på scootere, hvorefter de først skød mod manden, der overlevede. På vej fra stedet - omkring 75 meter væk - så de den nu afdøde mand på vej ud af sin bil, mens han råbte ad dem. Herefter skød de også mod ham, før de forlod området. Flere lokale fortæller, at afdøde råbte efter gerningsmændene, at de skulle stoppe med at skyde.

Dette er dog ikke bekræftet af politiet.

DET VED VI OM OFRENE

Politiet har ikke villet sige meget om de to ofre, men der er tale om mænd med henholdsvis somalisk og palæstinensisk baggrund.

Den afdøde mand beskrives af beboere i området som et venligt menneske, der passede sit job og spredte glæde. Han bliver beskrevet som et tilfældigt offer, der var på det forkerte sted på det forkerte tidspunkt. At han ikke var kriminel.

Selvom politiet ikke har villet gøre klart, hvorvidt begge skudofre var involveret i den bandekonflikt, de mener ligger til grund, så kaldte politidirektør Arne Gram dog hændelsen for “ulykkelig”.

Den anden person har palæstinensisk baggrund og virkede ifølge beboere i området til at være i hvert fald et af gerningsmændenes mål. Det var ham, der blev skudt først. Han menes at være en del af bandemiljøet og tidligere en del af den nu opløste bande Black Army.

DET VED VI OM BAGGRUNDEN FOR EPISODEN

Politiet vil af hensyn til den igangværende efterforskning ikke sige meget, men de oplyste på et pressemøde, at de arbejdede ud fra en teori om, at onsdagens skyderi var en del af en igangværende konflikt mellem bandegrupperinger i Vollsmose og en anden Odense-bebyggelse, Korsløkkeparken.

Også i sidste uge, 17. juni, blev der affyret skud i Vollsmose, uden nogen kom til skade. Efterfølgende blev fire personer anholdt, alle blev dog løsladt uden sigtelser efter afhøring.

DET SIGER BEBOERNE

Dagen igennem har beboere i Vollsmose været forbi stedet, hvor manden med somalisk baggrund mistede livet sent onsdag aften. Her har de lagt blomster ved bilen, han døde i. Den stadig står tilbage med en knust rude og tydelige blodspor.

Tidligt på aftenen mødtes en større gruppe for at mindes den afdøde og for at tale om, hvordan lignende kunne undgås fremadrettet.

Et andet sted på parkeringspladsen stod en imam og formanede lignende ord omkring, at beboere ikke skulle acceptere bandekriminalitet længere.

DET MANGLER VI SVAR PÅ

Hvad var motivet? Fyns Politi taler om personer fra bandemiljøet, der har “nogle uoverensstemmelser”, men altså ikke nødvendigvis en bandekrig, som vi har set tidligere.

Hvem er de involverede parter? Det er endnu uvist, hvilke grupperinger, politiet mener, er indblandet i onsdagens angreb, men tidligere har Odense oplevet store problemer med gruppen Black Army, som manden med palæstinensisk baggrund var en del af, før de opløste sig selv.