Krimi

1400 bilister har fået forkert bøde

Flere bilister har fået tillægsbøder på 1000 og 2000 kroner. Bilisterne får i de kommende uger brev fra politiet.

Cirka 1400 bilister har fået en forkert tillægsbøde på grund af en datofejl.

Det drejer sig om bilister, der er målt til at køre mindst 30 procent for stærkt på de danske motorveje i 2020. Det oplyser Rigspolitiet i en pressemeddelelse.

Årsagen er en fejl i systemet for automatisk trafikkontrol (ATK) i perioden 1. januar 2020 til 27. maj 2020.

Fejlen har betydet, at personer der har hørt mindst 30 procent for stærkt på almindelige motorvejsstrækninger ved en fejl har fået en tillægsbøde på 1000 kroner. Ved motorvejsstrækninger med vejarbejde er der blevet uddelt tillægsbøder på 2000 kroner.

Alle berørte bilister får brev fra politiet

Politidirektør i Rigspolitiet, Lene Frank, kalder fejlen beklagelig og ærgerlig.

- Bilister, der overtræder de fastsatte hastighedsgrænser, skal have en bøde, men de skal naturligvis ikke have en ekstra tillægsbøde, oplyser hun.

Alle de berørte bilister vil i de kommende uger få brev fra politiet, hvor det er oplyst, hvad man skal gøre, hvis man ved en fejl har fået en tillægsbøde.

- Men selvfølgelig får de bilister, der har betalt det forkerte bødetillæg automatisk pengene retur, oplyser Lene Frank.

Rigspolitiet oplyser desuden, at der er nedsat en gruppe sagsbehandlere, der nu nøje gennemgår alle sager, og det er forventningen at alle sager er færdigbehandlet senest juli 2020. Det gælder dog ikke de sager, som er afgjort med dom.