Coronavirus

221 personer sigtet for at bryde forsamlingsforbud

Billede fra stedet i Holsted, hvor de mange deltagende biler ses holde parkeret foran Danish Crown. Mathias Øgendal / Presse-fotos.dk

Et brud på forsamlingsforbuddet koster en bøde på 2500 kroner.

221 personer blev fredag aften sigtet for brud på forsamlingsforbuddet, da de var samlet i forbindelse med et bilræs på en parkeringsplads ved Danish Crown i Holsted i Sydjylland.

Politiet vurderer, at der var mellem 100 og 150 biler samlet til det ulovlige arrangement.

Bilernes chauffører udgjorde sammen med tilskuerne til arrangementet langt over de tilladte 50 personer, og Syd- og Sønderjyllands Politi har derfor sigtet alle deltagerne for brud på forsamlingsforbuddet.

Vagtchef Henrik Sønderskov fortæller til Ritzau, at mange af bilentusiasterne var samlet i Varde tidligere på dagen. Ved den episode rykkede politiet også ud, uddelte nogle bøder og fik opløst forsamlingen.

Politiet opsnappede nyt mødested

Men det afskrækkede ikke entusiasterne. De planlagde at mødes ved et Danish Crown-slagteri i Holsted.

- Det opsnapper en af vores betjente, så vi sender en talstærk styrke derud og får det hele lukket af, siger vagtchefen.

Slagteriet i Holsted ligger på Energivej, og da der kun går to veje til og fra området, var det nemt for politiet at spærre udgangen for de mange bilister.

- Vi får oprettet en sluse, som folk var nødt til at køre igennem for at komme væk. Så der var sådan set ingen vej udenom, medmindre man tog den til fods ud over markerne, siger Henrik Sønderskov til Ritzau.

Han kan ikke afvise, at der var et par stykker, der slap væk, men ikke desto mindre blev det til i alt 221 sigtelser.

Bøden for at overtræde forsamlingsforbuddet er fastsat til 2500 kroner i førstegangstilfælde, men kan være højere, hvis der er gengangere iblandt.

Ifølge den seneste opgørelse på politi.dk var der 8. juni registreret 840 sigtelser for overtrædelse af påbud, overtrædelser af forbud mod adgang til visse lokaler samt overtrædelse af opholdsforbud under coronaepidemien.