Krimi

Rasmus Paludan tiltalt for 14 forhold

Rasmus Paludan. Henning Bagger / Ritzau Scanpix

Lederen af partiet Stram Kurs er blandt andet tiltalt for overtrædelse af racismeparagraffen.

Rasmus Paludan, leder af partiet Stram Kurs og manden bag flere kontroversielle demonstrationer i hele landet, er blevet tiltalt for 14 nye lovovertrædelser. Sagen mod ham skal behandles ved Retten i Næstved 23. juni, skriver Berlingske.

Paludan er blandt andet tiltalt for overtrædelse af racismeparagraffen, for æreskrænkelse og for at køre hasarderet, mens der lå en person på køleren af hans bil. Det er Statsadvokaten i København og Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, der har rejst tiltale mod Paludan.

Et af forholdene handler om overtrædelse af racismeparagraffen ved en demonstration i Frederikssund 26. august 2018. Af en video fremgår det, at Paludan på et tidspunkt henvender sig direkte til en mand, der overværer demonstrationen.

- Du bliver ikke dansker af et rødbedepas. Du bliver aldrig, aldrig dansker. Det skal du huske pâ. Du bliver aldrig nogensinde dansker. Du skal skamme dig over, at du vover at røre dine fingre på et dansk pas. Skam dig. Du skal virkelig skamme dig, skal Rasmus Paludan have sagt.

Kræver ubetinget fængselsstraf

Han er tiltalt for æreskrænkelse i forbindelse med en episode ved en demonstration på Dronning Louises Bro i København 7. november sidste år, hvor han ifølge anklageskriftet skal have henvendt sig direkte til en somalisk kvinde.

Anklageren vil kræve Paludan idømt ubetinget fængselsstraf og frakendelse af kørekortet.

Det er ikke lykkedes TV 2 at få en kommentar fra Rasmus Paludan, men til Berlingske skriver han via sms, at han nægter sig skyldig i alle forhold.

Rasmus Paludan, der er jurist og også arbejder som advokat, stiftede i 2017 partiet Stram Kurs, der blandt andet vil forbyde Islam i Danmark. Partiet stillede i juni sidste år op til Folketingsvalget og fik 1,8 procent af stemmerne - det var ikke nok til at komme ind i Folketinget.