Krimi

Borgmesters gamle vuggestue sat i brand: Det gør mig så rasende

De syv brandanmeldelser fandt alle sted over en periode på knap tre timer.

Politi og brandvæsen er massivt til stede ved en brand i en daginstitution i Herlev.

Det fortæller vagtchef ved Københavns Vestegns Politi Brian Holm tidligt søndag morgen.

Branden i institutionen Dagplejen på Kommenhaven 15 er én af syv brande, der har hærget i Herlev natten til søndag.

De syv brandanmeldelser fandt alle sted mellem midnat og klokken 02.45. Den seneste anmeldelse omhandlede daginstitutionen. De seks andre brande var i containere, biler og en indkøbsvogn, skriver Københavns Vestegns Politi i en pressemeddelelse.

- Nogle af containerbrandene har spredt sig til køretøjer på stedet. Fire-fem biler har fået brandskader, siger Brian Holm til TV 2.

Dele af institution brændt ned

Omkring klokken 5:30 søndag morgen var brandvæsnet stadig i færd med at slukke branden i daginstitutionen, hvor dele er brændt ned. Institutionen omfatter både en vuggestue og et ældrecenter, og det er endnu uvist, hvilken del af institutionen, der er hårdest ramt.

- Dele af institutionen udbrænder. Vi er i gang med det sidste slukningsarbejde nu, siger vagtchefen.

Brian Holm siger, at politiet endnu ikke har anholdt nogen gerningsmand. Politiet opfordrer vidner, der har set noget, til at kontakte politiet på 114.

- Jeg vil ikke spekulere i, hvorvidt brandene er påsat. Vi efterforsker bredt, og selvom der ikke umiddelbart er fundet nogen sammenhæng, er det påfaldende, at det sker i samme by i løbet af få timer, siger Brian Holm.

I pressemeddelelsen oplyser politiet, at man kan henvende sig til lokalpolitiet, som søndag har etableret en mobil station ved daginstitutionen.

Borgmester er rasende

Søndag morgen var Herlevs socialdemokratiske borgmester, Thomas Gyldal Petersen, taget til den brændende daginstitution.

- Det gør mig ked af det på børnenes vegne, men det gør mig også rasende. Det er fuldstændig uacceptabelt og utilgiveligt. Det skal politiet til bunds i, for det skal stoppes, siger han om branden i institutionen, hvor han selv har gået i vuggestue og børnehave, ligesom han siden som ung har arbejdet i institutionen.

Borgmesteren kalder branden "et alvorligt angreb på Herlev" og opfordrer vidner til at henvende sig til politiet.

Jeg er rasende og ked af det. Der har i nat været en række brande i biler, containere, skure og så er Dagplejens Hus...

Posted by Thomas Gyldal Petersen on Saturday, May 30, 2020