Krimi

Ni mænd varetægtsfængslet - anholdt ved stor politiaktion i nat

Anholdelserne er en del af en aktuel bandekonflikt.

Ni medlemmer af banden Loyal To Famila er blevet varetægtsfængslet i fire uger, sigtet for tre drabsforsøg.

De nægter sig skyldige og overvejer alle, om de vil kære kendelsen til landsretten. Det oplyser anklagemyndigheden ved Københavns Politi.

Mændene, som er mellem 21 - 26 år blev onsdag aften og nat anholdt på flere adresser i hovedstadsområdet.

Anholdelserne blev foretaget af adskillige bevæbnede betjente sammen med politiets aktionsstyrke i en koordineret aktion. Også en helikopter svævede over byen på den københavnske vestegn.

Ifølge Københavns Politi fandt anholdelserne sted i forbindelse med, at politiet afværgede endnu et drabsforsøg i Hvidovre.

De ni er sigtet for tre drabsforsøg og flere tilfælde af ulovlig våbenbesiddelse, som politiet mener er del af en verserende bandekonflikt.

- Vi forbinder samlet set to drab, flere drabsforsøg og en række skyderier i det offentlige rum med den verserende konflikt, siger Knud Hvass, der er er leder af afdelingen for organiseret kriminalitet ved Københavns Politi, til TV 2.

Drabsforsøgene, som de 9 anholdte er sigtet for, fandt sted 3. april på Gadelandet i Husum og 25. og 27. maj i Hvidovre.

- Vi håber selvfølgelig, at anholdelserne vil lægge en dæmper på den aktuelle bandekonflikt, siger Knud Hvass.

Ifølge TV 2s oplysninger er der tale om en konflikt mellem den forbudte bandegruppering Loyal to Familia, LTF, og en gruppering fra Husum. Og på baggrund af konflikten har Københavns Politi og Københavns Vestegns Politi oprettet visitationszoner flere steder i København, Rødovre og Husum.

Heftig biljagt

I forbindelse med anholdelserne forsøgte nogle af de mistænkte at flygte fra politiet i en bil, men mistede herredømmet over den og kørte ind i et hus på Strandby Allé.

Beboerne i huset er ikke kommet noget til, men har naturligvis fået en alvorlig forskrækkelse, skriver politiet i en pressemeddelelse.

Onsdag aften og nat berettede flere borgere på Facebook og direkte til TV 2, at der foregik en heftig biljagt gennem Hvidovres gader.

Ifølge oplysninger, der i de seneste måneder er kommet frem i forbindelse med flere retssager, vurderer politiet, at yderligere en konflikt mellem bandegrupperingerne NNV og Brothas er verserende i hovedstadsområdet.