Krimi

39-årig blev udsat for drabsforsøg - nu er han forsvundet på mystisk vis

Arkivbillede. Claus Fisker / Scanpix Denmark

Den mand, som nu i seks døgn har været forsvundet, blev i 2016 slået ned og overhældt med benzin. Tre personer er nu varetægtsfængslet i sagen.

En 46-årig kvinde og en 45-årig mand er fredag blevet fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Hjørring, efter Nordjyllands Politi torsdag foretog omfattende ransagninger på en ejendom nord for Frederikshavn. Ransagningerne skete i forbindelse med en sag, hvor en 39-årig mand har været savnet siden 9. maj.

Grundlovsforhøret foregik bag dobbeltlukkede døre, hvorfor det ikke er muligt at få oplyst, hvad personerne er sigtet for, men ifølge Nordjyske bliver sagen efterforsket som en drabssag.

Sent fredag aften oplyser Nordjyllands Politi til TV 2, at de fremstillede er varetægtsfængslet i fire uger. Ifølge TV 2 Nord er der tale om et ægtepar fra henholdsvis Sverige og et engelsktalende land. De har valgt ikke at kære dommerens kendelse.

Vicepolitidirektør Frank Olsen bekræfter, at sagen om den mystiske forsvinden har relation til et voldsomt drabsforsøg, der fandt sted i Elling nord for Frederikshavn tilbage i oktober 2016.

Her fik den i dag 39-årige mand, som nu er forsvundet på sjette døgn, et livsfarligt kraniebrud, da to mænd slog ham i hovedet med en gaffelnøgle. Manden blev desuden stukket i maven og overhældt med benzin, inden han blev smidt bagi sin egen varebil.

Reddet af uheld

Overfaldsmændene var dog berusede og kørte galt i krydset mellem Skagensvej og Tuenvej i Elling. Det kan have reddet den nu forsvundne mands liv, da det senere kom frem i retten, at gerningsmændene havde til hensigt at brænde offeret levende.

De to midaldrende gerningsmænd blev efterfølgende kendt skyldige i drabsforsøg og idømt henholdsvis 7 og 6,5 års fængsel.

Den nu 39-årige mand endte selv på anklagebænken blot en måned senere. Her var han tiltalt for at besidde en skarpladt pistol.

Han forklarede, at han var blevet udsat for trusler efter drabsforsøget, og at pistolen var til selvforsvar. Retten i Hjørring idømte ham alligevel 2,5 års fængsel for våbenbesiddelse i september 2017.

Efterforskning fortsætter

Af hensyn til den nuværende efterforskning ønsker Nordjyllands Politi ikke at oplyse yderligere i forsvindingssagen. Dog skriver politiet i en pressemeddelelse, at "politiets massive efterforskning i sagen fortsætter i de kommende dage på højtryk".

Efterforskningen indebærer blandt andet flere tekniske undersøgelser på den ransagede ejendom, ligesom en række personer med tilknytning til sagen skal afhøres.

- Før det arbejde er tilendebragt, kan vi ikke udtale os yderligere om sagen, udtaler Frank Olsen.

Politiet har eftersøgt den 39-årige mand, siden sidste lørdag hvor han forsvandt, efter han havde fortalt sin mor, at han var bange for noget.

En tredje person er sigtet i forsvindingssagen, men er ikke stillet for en dommer. Personen er varetægtsfængslet in absentia i fire uger.