Krimi

Overblik: Tidligere terrorsager i Danmark

Politiet har torsdag gennemført en aktion i København. Her er et overblik over tidligere terrorsager.

Torsdag meddelte Københavns Politi at man sammen med Politiets Efterretningstjeneste har afværget et terrorangreb i Danmark.

Baggrunden for aktionen er en mistanke om, at terrorangreb med militant islamistisk motiv var under forberedelse.

Tidligere terrorsager i Danmark

 1. 2015

  1. Lørdag d. 14. februar 2015.

   I 2015 bliver København ramt af to terrorangreb mod henholdsvis "Krudttønden" på Østerbro og synagogen i Krystalgade. Gerningsmanden, Omar El-Hussein, bliver skudt og dræbt af politiet.

 2. 2017

  1. 27. november 2017 idømmer Østre Landsret Natascha Colding-Olsen - også kendt som Kundbypigen - otte års fængsel for at planlægge terrorangreb mod to skoler.

 3. 2019

  1. 20. maj 2019 bliver den syriske statsborger Moyed Al Zoebi idømt 12 års fængsel og udvisning for bestandigt.

   Med en eller flere hjemmelavede bomber og lange knive var det hans hensigt at dræbe og lemlæste tilfældige mennesker i København i november 2016. Bomben skulle blandt andet fremstilles af flere end 17.000 tændstikker.

  2. 6. december 2019 bliver tre mænd dømt for at fremme Islamisk Stats virksomhed ved at forsyne organisationen med blandt andet droner, hobbyfly, propeller og kameraer.

   Mændene idømmes mellem to og et halvt år og fire års fængsel. En af mændene udvises efter at have boet i Danmark i 31 år.

  3. 11. december 2019 bliver 20 mænd og kvinder anholdt forskellige steder i landet i en stor aktion, der drejer sig om to terrorsager med forskellige sigtelser.

   Den ene sag handler om fremstilling af bomber, mens den anden handler om forsøg på anskaffelse af våben.

   I alt syv personer sidder varetægtsfængslet i de to sager.

 4. 2020

  1. PET og Københavns Politi anholder én person på grund af mistanke om forberedelse af et terrorangreb med et militant islamistisk motiv i Danmark.

   Manden har blandt andet forsøgt at anskaffe sig skydevåben og ammunition, men PET og Københavns Politi kan ikke oplyse, hvor og hvordan et angreb skulle have fundet sted. Ifølge justitsminister Nick Hækkerup (S) var den anholdtes plan at skyde mod politi og civile.