Krimi

Én person anholdt for mistanke om planlægning af terrorangreb i Danmark

Manden skulle blandt andet have planlagt at skyde mod politiet og civile, siger justitsministeren til TV 2.

PET og Københavns Politi har torsdag anholdt én person på grund af mistanke om forberedelse af et terrorangreb med et militant islamistisk motiv i Danmark.

Det oplyser Københavns Politi på et pressemøde torsdag eftermiddag:

- PET og Københavns Politi har i dag i København gennemført en ransagningsaktion, da en person er mistænkt for at ville begå terror, siger chefpolitiinspektør Jørgen Bergen Skov.

Manden har blandt andet forsøgt at anskaffe sig skydevåben og ammunition, lyder det fra chefpolitiinspektøren, der ikke kan komme ind på, hvor et eventuelt angreb skulle have fundet sted.

Anholdelsen fandt sted klokken 13.51, og fredag vil den anholdte blive fremstillet i grundlovsforhør for lukkede døre.

- På nuværende tidspunkt er vores vurdering, at han har ageret alene, men der kan komme andet frem i en yderligere efterforskning, siger Operativ chef i PET, Flemming Drejer.

Har du hørt eller set noget, som du mener, at TV 2 skal vide?
Tak for din henvendelse.

Ville skyde mod politi og civile

PET siger, at anholdelsen understreger, at "terrortruslen mod Danmark er alvorlig".

Samme melding kommer fra justitsminister Nick Hækkerup (S):

Vi har den viden, at han er islamistisk inspireret og ville begå et terrorangreb og eventuelt skyde mod folk og skyde mod politiet.

Nick Hækkerup, justitsminister (S)

- I virkeligheden kan vi ikke sige så meget, men der er tale om en mand, der havde til hensigt at begå én eller flere terrorangreb og i den anledning ville anskaffe sig våben for at kunne begå det, siger Nick Hækkerup til TV 2.

Ministeren kan ikke oplyse hvem og hvad, der skulle være målet, men siger:

- Vi har den viden, at han er islamistisk inspireret og ville begå et terrorangreb og eventuelt skyde mod folk og skyde mod politiet.

Den anholdte er sigtet efter straffelovens paragraf 114, terrorparagraffen, der kan udløse en straf på op til livstid.

Det er PET's vurdering at den anholdte er inspireret af militant islamistisk terrorisme, og at han har handlet alene, siger Flemming Drejer, operativ chef i PET.

Paragraf 114 fastslår, at handlinger som drab, drabsforsøg, vold, alvorlig brandstiftelse og frihedsberøvelse skal regnes som terrorisme, blandt andet hvis det er hensigten at skræmme en befolkning i alvorlig grad.

- I må ikke være i tvivl om, at PET's indsats har gjort, at vi har afværget et terrorangreb, siger chefpolitiinspektør Jørgen Bergen Skov fra Københavns Politi som afslutning på pressemødet.

20 anholdt i december

Det er godt fire måneder siden, 11.december, at Københavns Politi ransagede mere end 20 adresser og anholdt 20 personer i en større politiaktion over hele Danmark.

Også her var baggrunden ”en begrundet mistanke om forberedelse af terrorangreb med et militant, islamistisk motiv”, lød det fra Københavns Politi.

PET oplyste den gang, at der var blevet fundet remedier til fremstilling af sprængstoffer, og at de anholdte havde forsøgt at skaffe våben.

I december slog politiet til i både Midt- og Vestjyllands Politi, Østjylland Politi, Nordjyllands Politi, Fyns Politi, Københavns Vestegns Politi, Midt- og Vestsjællands Politi og Københavns politikreds.

Den anholdte torsdag har ikke forbindelse til sagen fra december, oplyser PET.